Çocuklara Kıymayın

Çocuklara Kıymayın
Çocuk katletmenin “bilimsel adı” olan kürtajdaki artış korkunç boyutlara ulaştı. 2000’li yılların başında 30 binlerde seyreden kürtaj sayısının, 2010’lu yıllarda 80 bine ulaştığı ortaya çıktı.

Ahlakî zafiyetle birlikte çoğalan gayri meşru ilişkilere paralel olarak kürtaj da artış gösteriyor. Sahadaki rakamlar her yönüyle alarm veriyor. Sağlık Bakanlığı kürtajla ilgili güncel verileri sistematik bir biçimde açıklamazken, en yeni bilgiler geçtiğimiz yılın tarihini taşıyor. 

KÜRTAJ SON YILLARDA ARTIŞA GEÇTİ

Meclis’te verilen soru önergesini Haziran 2014’te cevaplandıran Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıklamalarına göre, kürtaja kısıtlama tartışmalarının yaşandığı 2012 yılında, 2002'den bu yana görülen en yüksek gebelik sonlandırma vakası 78 bin 961 oldu. Bakanlığın açıklamasına göre, 2002-2007 yılları arasında 30 binlerde seyreden kürtaj vakası 2008’den itibaren artış trendine girdi. Buna göre, 2002'de 33 bin olan kürtaj vakası 2008 yılında 56 bin 529, 2011 yılında 69 bin 440, 2012 yılında 78 bin 961 olarak belirlendi.

basliksiz-9-040.jpg

‘DÜŞÜK’ ADI ALTINDA YAYGINLAŞIYOR 

 Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP) tarafından gerçekleştirilen ve en kapsamlı kürtaj araştırmalarından birisi olan “Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 2013”deki sonuçları da, kürtajın;  birçoğu “gizli kürtaj” olan “gebeliği sonlandırma” operasyonlarının içine saklandığını ortaya koydu. Araştırma, 11 bin 794 hane halkı ve doğurganlık çağındaki (15-49 yaşlarındaki) 9 bin 746 kadınla yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi. Verilere göre, her yüz gebelikten 5’i kürtajla sonlandırılıyor. “Sorunlu gebelik” başlığı altında kümelendirilen “kendiliğinden düşük” oranı ise 2008-2013 yılları arasındaki yüzde 10,5 oranından yüzde 14’e yükseldi. Araştırmada, “Kürtaj, eskiden devletin ödediği bir işlemdi. Şu anda ise yasal olan 10’uncu gebelik haftasına kadar olan kürtajları ödemiyor. Dışarıda yaptıracağı kürtajın parasını ödeyemeyen hastalar da bir şekilde doktorlarını, gebeliklerini ‘sorunlu göstersin’ diye ikna ediyor ki devlet karşılasın. Düşüklerdeki artış bunu gösteriyor” denildi. 

Bakanlık danışmanı uyardı ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki yıl Başbakanlığı döneminde, “Yurtların yetersizliğinden dolayı kızlı erkekli kalıyorlar. Muhafazakâr çizgimiz gereği bu kabul edilemez bir durumdur” şeklindeki değerlendirmesi sonrasında tartışmalar başladı. Sağlık Bakanlığı Danışmanı Dr. Ahmet Özdinç de, Twitter hesabından bu tartışmaya katılarak, “Üniversite öğrencilerinin kürtaj başvurularındaki patlamayı görmezden mi geleceğiz?” diye sordu. Bu tweet üzerine takipçilerinden bazılarının “İddianızı hangi araştırmayla temellendiriyorsunuz?” sorusuna muhatap olan Özdinç, “Üniversite bölgelerindeki jinekologlarla görüşmenizi öneririm” cevabını verdi. Danışmanın bu açıklamaları bir soru önergesiyle kendisine sorulan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise “Bakanlığım müşaviri Dr. Ahmet Özdinç’in kişisel Twitter hesabından paylaştığı iddialar, adı geçen şahsın kendi kişisel görüşüdür. Bakanlığımızın bu alanda yaptırdığı bir saha çalışması bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum