İşkur’dan 1 Milyon Kişiye İş Geliyor

İşkur’dan 1 Milyon Kişiye İş Geliyor
Bu yılın ilk çeyreğinde 246 bin 772 kişiyi özel sektörde işe yerleştiren İşkur 1 milyon kişinin yüzünü güldürecek.

İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, işe yerleştirme sayısının yüzde 44 oranında arttığını belirterek yıl sonuna kadar 1 milyon kişiyi işe yerleştireceklerini söyledi.

Küresel dalgalanmaya rağmen 2014 yılında 1.4 milyon kişiye yeni istihdam sağlanırken, işsize müjdeli bir haber daha geldi. 2015 yılının ilk çeyreğinde 246 bin 772 kişiyi özel sektörde işe yerleştiren Türkiye İş Kurumu (İşkur) milyonlarca kişinin yüzünü güldürecek.

İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, özel sektörde gerçekleştirilen işe yerleştirme sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artış gösterdiğini ifade ederek yıl sonuna kadar 1 milyon kişiyi işe yerleştireceklerini söyledi.

2015 yılı için Türkiye genellinde illere toplamda 850 bin işe yerleştirme hedefi belirlenmişti. Yılın ilk çeyreğinde gelen verilerin olumlu olduğuna dikkat çeken Yazıcı, istihdam teşviklerinin sürece katkı sağlayacağını bildirdi. 2012 yılında sistemin yeniden yazıldığını ifade eden Genel Müdür Yazıcı, “İşveren ziyaretleri olumlu sonuçlar verdi. Kendi rekorumuzu kırdık. Sokak sokak tüm işverenlerimizin hangi nitelikteki personele ihtiyacı olduğunu biliyoruz” dedi. Yazıcı, saha çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

İlk çeyrekte 250 bin kişi

2002 yılında yıllık 65 bin kişiyi işe yerleştiren İşkur’un başarısı katlanarak artıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 250 bin kişiyi işe yerleştiren İşkur, AVM, Pazar ve cami meydanlarında dahi stant açarak çalışmalarını sürdürdü. İşverenle iş arayanları farklı platformlarda buluşturmayı sürdürecek. 2015 yılının ilk çeyreğine ilişkin verilere göre özel sektör işyerlerinde işe yerleştirmeler cinsiyet temelinde değerlendirildiğinde ise erkeklerde yaklaşık yüzde 50 oranında kadınlarda ise yüzde 32,5 oranında artış yaşandı. İşkur Genel Müdürü Yazıcı, üniversitelerin yanı sıra ortaokul ve liselerin de ziyaret edildiğini belirterek mesleksizlik sorununu çözüme kavuşturmak istediklerini dile getirdi. Okullarda veli toplantılarına iştirak ettiklerini ifade eden Yazıcı, 81 ilde bulunan üniversitelerde de irtibat noktaları olduğunu kaydetti.

ALMAN BAŞKAN SORDU: MADEN Mİ BULDUNUZ?

Türkiye’nin istihdam artırma ve işverenle işsizleri buluşturma hızı ve çalışmaları Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği’nin (WAPES) de dikkatinden kaçmadı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Yazıcı, Türkiye’nin istihdamda elde ettiği başarılar sayesinde WAPES’de en hızlı büyüyün ülkelerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Bizim elde ettiğimiz başarılar tüm gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra gelişmiş ülkelerinde ilgi odağı haline geldi. Alman İstihdam Kurumu Başkanı, bizimle yapmış olduğu görüşmede elde ettiğimiz başarı için ‘Ne oldu maden mi buldunuz?’ tespitlerini yaptı. Türkiye’nin bu alandaki başarısı her platformda takdir edilmeye devam ediliyor” diye konuştu.

STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum