"Paralel Yapı" Operasyonunda Flaş Gelişme!

"Paralel Yapı" Operasyonunda Flaş Gelişme!
"Paralel yapı" iddialarına yönelik Van merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 emniyet mensubu, adliyeye sevk edildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Van, Gaziantep, Kayseri, Ordu, Ankara, Mersin, Adana, Aydın ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan aralarında şube müdürleri ve emniyet amirlerinin de bulunduğu 10'u Van'da görevli 19 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Manisa'da gözaltına alınan bir polisin, sağlık sorunları nedeniyle ifadesi görev yaptığı ilde alındı, diğer şüpheliler ise Van'a getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 18 şüpheli, erken saatlerde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin, cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasına başlandığı öğrenildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Nisan'da usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 19 polisten 10'u Van'da, eski Van İstihbarat Şube Müdürü Selahattin Gürel Gaziantep'te, 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y. ve bir komiser Kayseri'de, 2 emniyet amiri Mersin'de, bir komiser Ankara'da, bir emniyet mensubu Aydın'da, bir polis Ordu'da ve bir polis Manisa'da gözaltına alınmıştı.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum