Hukuk Dışı Karar İçin 'Fazla Mesai' Yapmışlar

Hukuk Dışı Karar İçin 'Fazla Mesai' Yapmışlar
Paralel Yapı soruşturmasında tutuklu 75 şüpheli için tahliye kararı veren hakimlerin kararı almak için izin yapmadan çalıştıkları belirlendi

Paralel Yapı soruşturmasında tutuklu 75 şüpheli için tahliye kararı veren İstanbul 32.Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Mustafa Başer ve Sulh Ceza Hâkimleri'ni reddeden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Metin Özçelik'in, bu kararları alabilmek için adliyede izin yapmadan çalıştıkları belirlendi.

Özçelik'in 23 Nisan günü mesaiye geldiği, yetkisiz şekilde tahliye kararını veren Başer'in de cumartesi günü izinli olmasına rağmen adliyeye gelip çalıştığı ortaya çıktı. Hâkim Mustafa Başer, kalem personelini de 'Paralel adliye'ye çağırdı. Tahliye kararı ve tahliye müzekkerelerini de şaşırtıcı şekildeUYAP üzerinden yazmadı. Başer'in, şüpheli avukatlarını cep telefonlarından aratıp kararı tebliğ etmek üzere adliyeye çağırdığı ve tahliye kararı ile müzekkerelerini elden verdiği belirlendi. Hâkim Başer'in usulsüz tahliye kararına karşı HSYK da müfettiş görevlendirdi.

Çağlayan Adliyesi'nde bulunan müfettişler, cumartesi günü çalışan kalem personelinin ifadesine başvurdu. Müfettişler, adliye kameraları da inceleme altına aldı. Kamera kayıtlarından, avukatların adliyeye kaçta geldikleri, kararı ve müzekkereyi elden alıp almadıkları belirlenebilecek. 

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.