Müezzinoğlu'na Çok Özel Hediye

Müezzinoğlu'na Çok Özel Hediye
Ayşe Berrin Girgin, Çanakkale Savaşları'nda şehit olan büyük dedesi Arabacı Mehmet'in Kur'an-ı Kerim'ini, Müezzinoğlu'na hediye etti.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yaşayan Ayşe Berrin Girgin, Çanakkale Savaşları'nda şehit olan büyük dedesi Arabacı Mehmet'in evlenirken eşine aldığı Kur'an-ı Kerim'i, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hediye etti.

AK Parti Gelibolu Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Girgin (53), büyük dedesinin mirası, 100 yıl muhafaza ettikleri Kur'an-ı Kerim'i, ziyaretlerde bulunmak üzere ilçeye gelen Müezzinoğlu'na verdi.

BÜYÜK MUTLUTLUK DUYDU

Kur'an-ı Kerim'i üç kez öpüp başına koyduktan sonra alan Müezzinoğlu, AA muhabirine, bu hediyenin çok anlamlı ve sorumluluğunun yüksek olduğunu söyledi.

Hediyeden büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Şehit dedesinin evlenirken eşine armağan olarak aldığı Kur'an-ı Kerim'i, torununun Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak bana güven duygusuyla hediye etmesi, gerçekten hem anlamlı hem de sorumluluğu büyük bir hediye" diye konuştu.

Girgin'e teşekkür eden Müezzinoğlu, "Rabbim inşallah o güven duygusuna layık olmayı nasip eylesin, bu milleti Kur'an ve bayraktan ayırmasın. Kur'an-ı Kerim, Çanakkale mücadelesinin ruhunu oluşturur. Bir medeniyet ruhudur o" ifadelerini kullandı.

"BU BÜYÜK BİR EMANET"

Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu millet bugün varsa, geleceğe ait büyük hedefler peşinde koşuyorsa, o şehitlere olan borcumuz ve sorumluluğumuzdur. İnşallah onlara borcumuzu ve sorumluluğumuzu da en iyi şekilde yerine getirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Bu büyük bir emanet. Rabbim son nefesimizi verinceye kadar bu emanete sahip çıkmayı nasip etsin."

"ÇOK GÜZEL DUYGULARLA HEDİYE ETTİM"

Girgin ise babasının dedesi Arabacı Mehmet'in, Balkan Savaşları'na katıldıktan sonra Çanakkale'de, 1915 yılında 57. Alay'da şehit olduğunu dile getirdi.

Büyük ninesi Fatma Hanım'ın 20 yaşında dul kaldığını belirten Girgin, "Ninem, bu Kur'an-ı Kerim ile dedeme hep dualar okumuş. Ailenin en büyüğü babam, ben de büyük kızıyım. Bu silsileyle Kur'an-ı Kerim'i korumayı başardık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.