Sancaktepe, Moğolistan’ın Nalayh şehri ile kardeş şehir oldu

Sancaktepe, Moğolistan’ın Nalayh şehri ile kardeş şehir oldu
Sancaktepe Belediyesi ve Moğolistan Nalayh Belediyesi, düzenlenen “Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programları” kapsamında imzaladıkları protokolle kardeş şehir oldu.

İki kent arasındaki kültürel ve dostluk bağlarını güçlendirecek kardeşlik protokolünü,  Belediye Başkanımız İsmail Erdem ile  Nalayh Belediye Başkanı Baasan Lkhagvaochir törenle imzaladı. İki şehir arasındaki 13 Nisan 2015 tarihinde imzalanan törende heyecanlı ve dostane birlik havası esti.

Başkanımız Erdem, yapılan anlaşmadan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Kardeş şehir ilişkilerinde umulan, ilişkilerin aralıksız sürdürülmesidir. İki kent arasında yaşanan güzel gelişmelerin ve kültürel etkinliklerin gelişeceğini düşünüyorum. Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üye Bu iki kent birbirine daha da yakın olmalıdır. Uzaklarda bulunanlarla dostluğumuzun pekişeceğine inanıyorum" diye konuştu. Başkanımız İsmail Erdem, dostluğun geliştirilmesini hedefleyen kardeşlik protokollerinin sürdürüleceğini de sözlerine ekledi. Kardeş şehir ilişkilerinin siyasetin tabandan şekillenerek üst yapıyı da kendisinin belirlenmesi konusunda önemli bir işlevi olduğunu ifade eden Başkanımız Erdem: Bizden uzakta bir ülke ile kurulan kardeşlik köprülerinin, 21. yüzyılda toplumlar arasında kurulan bağın mesafe kavramının değişmesiyle mümkün olabileceğinin kanıtı olduğunu” söyledi.

Nalayh Belediye Başkanı Baasan Lkhagvaochir, kardeş şehir ilişkilerinin başlamasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, " Kardeş şehir ilişkilerine çok önem veriyoruz. İki şehir arası kardeşlik ilişkilerini daha da derinleştirmek istiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.