Yollar Kapatıldı Polislerde Tüm İzinler İptal

Yollar Kapatıldı Polislerde Tüm İzinler İptal
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 29 Nisan'dan itibaren tüm polis izinlerini iptal etti. Valilik yolları da trafiğe kapatacak. Jandarma da hazır!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs kutlamaları için 29 Nisan’dan itibaren tüm personel izinlerini iptal etti. Kutlamalara kapatılan Taksim için de özel tedbirler alındı

1 Mayıs için hazırlıklarını tamamlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, personeline görevlendirme yazılarını gönderdi. Valiliğin, Taksim'de kutlama taleplerini bu yıl da reddetmesinin ardından Taksim Meydanı için ek tedbirler alındı. İhtiyaç halinde çevre illerden takviye çevik kuvvet ekipleri de getirilebilecek. Ayrıca İl Jandarma Komutanlığı'ndan da destek alınacak.

1 Mayıs'taki trafik planlamasıyla ilgili ise çalışmalar Çarşamba gününe kadar hazırlanıp kamuoyuna açıklanacak.

Geçen yıl İstanbul genelinde 38 bin polisin tamamı görev almıştı. Bu polislerin 19 bini Taksim ve çevresinde görevlendirilmişti.

Sendika temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını açıklamış, “İstanbullu’nun mal ve can güvenliğini korumak için yeni miting alanları açtık. 1 Mayıs’ı burada kutlamanız daha doğru olur” demişti.

Ancak Vali Şahin’in bu açıklaması karşısında 25 Nisan Cumartesi Taksim’de bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs 2015 Komitesi ve 1 Mayıs çağrıcıları bir basın açıklaması yaparak, 1 Mayıs kutlamaları için herkesi Taksim’e çağırdı.

Türk-İş ise bu yıl Zonguldak'ta, Hak-İş ise Konya'da kutlama düzenleyecek.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum