ODTÜ Bahar Şenliği İptal Edildi

ODTÜ Bahar Şenliği İptal Edildi
ODTÜ Bahar Şenliği, bu sene aşırı alkol tüketimi şikayeti nedeniyle rektörle ODTÜ'lüler arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle iptal edildi.

ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu tarafından yapılan açıklamaya göre; 28 yıldır süregelen ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Bahar Şenlikleri iptal edildi.

REKTÖRLÜK 2 GÜN OLSUN DEDİ

ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) yaptığı açıklamada, "Aşırı alkol tüketimi, ODTÜ dışından katılım, çevre kirliliği ve altyapı problemleri" nedeniyle rektörlüğün şenlikleri iki güne düşürmek istediği belirtildi.
ODTÜ'LÜLER İSTEMEDİ

Ancak ODTÜ'lüler, her yıl yaklaşık 1 hafta süren şenliğin 2 gün sürmesini istemediğini belirtti. Bahar Şenliği bu yıl iptal edildi.

UGT'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

''ODTÜ Kamuoyuna;

Öncelikle şenlik sürecinde yanımızda olan, imza veren, destekleyen herkese ve öğrenci topluluklarına teşekkür ederiz. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği 28 yıldır ODTÜ'nün bütün bileşenleri tarafından emek ve özveriyle gerçekleştirilmektedir. Bu yıl şenliğe iki aydan daha az bir süre kala rektörlük temsilcileriyle yapılan toplantıda; aşırı alkol tüketimi, ODTÜ dışından katılım, çevre kirliliği, altyapı problemleri nedeniyle ODTÜ bileşenlerinin şenliği bu şekilde istemediği söylenmiş ve şenliğin iki güne düşürülmesi dayatılmıştır.

DİLEKÇELER HİÇE SAYILMIŞTIR

UGT üyelerinin rektörün de katılacağı bir toplantı talep etmesiyle iki hafta sonra rektörün katılımıyla toplantı yapılmış, toplantı sonucunda UGT'den çözüm dosyası sunması ve şenliğin formatının değiştirilmesi istenmiştir. Bunun ardından diğer topluluklarla alınan toplantı sonucunda oluşturulan çözüm dosyası rektörlüğe sunulmuştur. Fakat ciddiye alınmamış, format aynı kalsın şenlik iki gün olsun denmiştir. Bu süreçte toplanan 5000 bireysel, 78 topluluk dilekçesi rektörlük tarafından hiçe sayılmıştır.
2 GÜN DAYATMASI DEVAM ETMİŞTİR

Ardından UGT üyelerince başlatılan 'Şenliği rektörlüğün önüne taşıma' eylemi toplulukların da desteğiyle 1 hafta sürmüş ve geçtiğimiz çarşamba günü öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine rektör aşağıya inmiştir. Yapılan konuşma sırasında, toplulukların danışmanları onayı olmadan fikir beyan edemeyeceğini ve bu yüzden toplulukların ve danışmanlarının katılacağı bir toplantı düzenleneceği rektör tarafından belirtilmiştir. Daha sonrasında ise böyle bir toplantının gerçekleştirilemeyeceği söylenmiş, UGT üyelerinin ve topluluk danışmanının katılacağı bir toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantıda, rektörlük tarafından uzlaşmacı tavır sergilenmemiş, sorunlara çözüm aramak yerine 2 gün dayatması devam etmiştir.

ŞENLİK BU YIL YAPILMAYACAK

28 yıldır süregelen, ODTÜ'nün en köklü geleneklerinden biri olan ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği'nin, rektörlük tarafından yapılan baskı ve dayatmalar nedeniyle bu yıl yapılamayacağını üzülerek belirtiyoruz. Saygılarımızla.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum