Erdoğan'dan KKTC Liderine Yanıt

Erdoğan'dan KKTC Liderine Yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC lideri Mustafa Akıncı'nın 'yavru vatan' açıklamasına 'ağzından çıkanı kulağın duysun' şekilnde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt ziyareti öncesi basın açıklaması yaptı. Gündeme ilişkin önemli konulara değinen Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Artık yıllarca istismar edilen ana-yavru edebiyatını bir kenara bırakıp kardeşler ilişkisini kurmak gerekir'' açıklamasına yanıt verdi. Erdoğan 'Sayın Akıncı'nın ağzından çıkanı kulağının duyması gerekiyor' dedi.

''SAYIN AKINCI KAVGAYI TEK BAŞINA MI VERMEK İSTİYOR''

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs için ağır bedeller ödediğini ve ödemeye devam ettiğini söyleyen Erdoğan, ''Kardeş olarak bir çalışmanın bile şüphesiz ki bazı şartları vardır. Bunun ötesinde yavru-ana vatan olarak çalışmanında şartları vardır.Şuanda bizim oraya yaptığımız yıllık ödeme 1 milyar dolar civarındadır. Acaba sayın Akıncı, bu kavgayı tek başına vereceğini mi zannediyor. Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a bakışı yavru vatandır ve böyle devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum