Spiker: Anzaklar Tecavüzcü!

Spiker: Anzaklar Tecavüzcü!
Avustralya'da Special Broadcasting Service (SBS) televizyonu spor spikeri Scott McIntyre attığı Anzak tweetleri yüzünden işinden oldu

Avustralya'da farklı dillerde yayın yapan Special  Broadcasting Service (SBS) televizyonu spor spikeri Scott McIntyreattığı Anzak  tweetleri yüzünden işinden oldu.
SBS kanalının tecrübeli spor spikeri Scott McIntyre'nin işine, Twitter  hesabında Anzak askerlerini eleştirmesinden 12 saat sonra kanal yönetimi  tarafından son verildi.

Scott McIntyre'nin 10 yıldan fazla görev yaptığı televizyon kanalından  atılmasına neden olan tweetlerinde, "Avustralya ile hiçbir problemi olmayan  yabancı bir ülkeye yapılan emperyalist işgalin kültleştirilmesi modern toplumun  tüm ideallerine aykırıdır" ifadelerini kullanarak, Anzak askerlerinin Gelibolu'ya  yaptığı çıkartmayı eleştirdi.

Anzak askerlerinin savaştıkları diğer cephelerdeki durumlarını da sert  sözlerle eleştiren McIntyre "Bu 'cesur' Anzakların Mısır'da, Japonya'da ve  Filistin'deki tecavüzlerini, hırsızlıklarını, cinayetlerini hatırlayalım"  yorumunu yaptı.

McIntyre ayrıca twettlerinde Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası  atılması hakkındaki eleştirel görüşlerini dile getirdi.

SBS yönetiminden yapılan açıklamada, spikerin işten atılma sebebinin  attığı tweetler değil bu tweetleri silmeyi kabul etmemesi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum