Yargıya Güven Yok

Yargıya Güven Yok
MAK'ın anketinde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. “Bugün herhangi bir sebeple mahkemelik olsanız, mahkemenin adil bir karar vereceğine inanıyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 73’ü ‘hayır inanmıyorum’ cevabını verdi.

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala MAK Danışmanlık Şirketi, 30 büyükşehir, 17 il ve 161 ilçede 5 bin 400 kişi ile yüz yüze görüşerek yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. 

İKİNCİ ADRES MİLLİ İTTİFAK 

Ankette sorulan 'Yarın seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?' sorusuna kararsızlara beraber katılımcıların yüzde 45,15'i AK Parti, yüzde 24,76'sı CHP, yüzde 15,25'i MHP, yüzde 9,15'i HDP, yüzde 4,15'i Milli İttifak (SP-BBP) cevabını verdi. AK Parti'nin seçim beyannamesini başarısız ve yetersiz bulanların oranı yüzde 34,5 çıkarken, CHP'nin seçim beyannamesini başarısız ve yetersiz bulanların oranı yüzde 50,5 çıktı. 

VATANDAŞIN GÜNDEMİ SEÇİM 

'Ülkemizin şu an için en önemli sorunu size göre nedir?' sorusuna ankete katılanların yüzde 22'si seçim, yüzde 14'ü işsizlik, yüzde 10'u dolardaki artış, yüzde 9'u Ermeni sorunu, yüzde 9'u ahlaki yozlaşma, yüzde 8'i adaletsizlik, yüzde 6'sı ise Suriyeli göçmenler dedi. 

YÜZDE 35 MİLLİ İTTİFAK

AK Partili seçmene sorulan 'AK Parti'ye oy vermeseydiniz kime oy verirdiniz?' sorusuna, katılımcıların yüzde 35'i Milli İttifak, yüzde 31'i MHP ise cevabını verdi. CHP’li seçmenlerin yüzde 41'i aynı soruya MHP, yüzde 27'si HDP dedi. Söz konusu soruya MHP'lilerin yüzde 25'i AK Parti, yüzde 31 CHP ve yüzde 21'i Milli İttifak şeklinde cevap verdi. Aynı soruya HDP'lilerin yüzde 45'i AK Parti, yüzde 15'i Milli İttifak dedi. 

HALK SOYKIRIMA İNANMIYOR

Gündeme ilişkin sorulan '1915 yılında Türklerin Ermenilere soykırım uyguladıkları iddiası konusunda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 52'si 'asla inanmıyorum', yüzde 25'i 'siyasetçiler değil tarihçiler değerlendirmeli' derken,  yüzde 3'ü 'o günün şartlarında olabilir' cevabını verdi. 

mak4-001.jpg

YARGIYA GÜVEN YÜZDE 16

'Bugün herhangi bir sebeple mahkemelik olsanız mahkemenin adil karar vereceğine inanıyor musunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 73'ü 'hayır inanmıyorum' cevabını verdi. Sadece yüzde 16'sı 'evet inanıyorum' dedi. 'Şu an cumhurbaşkanı ve siyasi partilerin genel başkanları dışında en etkili potansiyel siyasi lider size göre kimdir?' şeklinde soruya ise ankete katılanların yüzde 17'si Abdullah Gül, yüzde 14'ü Yalçın Akdoğan, yüzde 13'ü Ali Babacan diye cevap verdi.

mak-001-001.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum