Yeni Asır Afrika Asrı

Yeni Asır Afrika Asrı
Dr. Enver Arpa, Güney Sudan'da Hıristiyanlığın süratle yayıldığını söyledi.

 Arpa, "Gittiğim her yerde karşıma misyoner teşkilatı çıktı. Sudanlılar bana 'bak kilise bize bunu yaptı, siz de bunu yapın' diyorlardı.

Dr. En­ver Ar­pa, Ser­ver Vak­fı'nda­ki prog­ram­da Ba­tı­lı ül­ke­le­rin Af­ri­ka'da­ki kir­li oyun­la­rı­na de­ğin­di. Af­ri­ka'da ke­li­me­nin tam an­la­mıy­la sat­ranç oy­nan­dı­ğı­nı ve bu oyu­nun baş ak­tör­le­ri­nin Ba­tı­lı ül­ke­ler ol­du­ğu­nu söy­le­yen Ar­pa, şöy­le ko­nuş­tu:

YE­Nİ ASIR AF­Rİ­KA AS­RI

"Ba­tı'da, Av­ru­pa'da ve As­ya'nın bazı ül­ke­le­rin­de üre­tim ve tü­ke­tim bir şe­kil­de zir­ve­ye ulaş­tı. Ya­ni üre­te­cek­le­ri­ni üret­ti­ler, tü­ke­te­cek­le­ri­ni tü­ket­ti­ler. Ay­rı­ca nü­fus­la­rı iyi­ce yaş­lan­dı. Öbür yan­dan şu an­da 1 mil­yar nü­fu­su bu­lu­nan ve ya­pı­lan araş­tır­ma­lar­da 2050 yı­lın­da 2 mil­yar nü­fu­sa ulaş­ma­sı bek­le­nen, yak­la­şık 32 mil­yon ki­lo­met­re ka­re­lik dev bir kı­ta bu­lun­mak­ta­dır. Ta­bi­ri ca­iz ise Af­ri­ka'da şu an­da her şey sı­fırda. Önü­müz­de­ki asır Af­ri­ka as­rı­dır."

ÇİN MAH­KUM ÇA­LIŞ­TI­RI­YOR

arpa.jpgAf­ri­ka kı­ta­sı­nı yıl­lar­ca ge­zen Ar­pa, em­per­ya­list ül­ke­le­rin Af­ri­ka böl­ge­sin­de­ki fa­ali­yet­le­ri­ni an­lat­tı. Af­ri­ka kı­ta­sı üze­rin­de­ki 23 ül­ke­de res­mi di­lin Fran­sız­ca ol­du­ğu­nu an­la­tan Ar­pa, "Af­ri­ka'da 15 ta­ne ül­ke­de res­mi dil İn­gi­liz­ce. Af­ri­ka'nın 54 ül­ke­sin­de Çin­li var. Me­se­la Su­dan'da 50 bin Çin­li var. İn­şa­at sek­tö­rü on­lar­da­dır. Ye­ral­tı kay­nak­la­rı ve  pet­rol on­lar­da­dır. Çin­li­ler ce­za­evin­de ya­tan mah­kum­la­rı Af­ri­ka'ya ge­ti­ri­yor, 3 yıl ça­lış­tı­rıp 'ser­best­sin' di­yor. Mah­kum 3 yıl son­ra Çin'e dön­me­yip ora­da ka­lı­yor" di­ye ko­nuş­tu.

OBAMA AFRİKA’YA GİRMEK İÇİN BİR PROJE

Kıtayı diyar diyar gezen Arpa, Amerika'nın bölge üzerindeki emellerini anlatarak, "Amerika gelecek asrın kıtası olan Afrika'yı görmezden gelmiyor. Obama'yı, Kenya'dan gelen birisi olarak seçimleri kazandığını biliyoruz. Bunun bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Amerika bu yolla zenci bir insanı, Afrika kökenli bir insanı seçerek Afrika'da sempati yaratmaya çalıştı. Amerika bir sempati yaratarak oraya  girmeye çalıştı" dedi.

BÖLÜNMEYİ KERRY KOORDİNE ETTİ

Sudan'ın iki­ye bö­lün­me­si sı­ra­sın­da ye­rin­de göz­lem ya­pan Ar­pa, "Gö­re­vim sı­ra­sın­da Al Sa­lam Ro­ta­na Otel'e  çe­şit­li prog­ram­la­ra gi­di­yor­dum. Ote­le her git­ti­ğim­de şim­di­ki ABD Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı John Kerry de ora­day­dı. O za­man­lar ken­di­si­nin hiç­bir gö­re­vi yok­tu. Se­na­tör de de­ğil­di ora­da. 'Bu adam bu­ra­da ne ge­zi­yor?' di­ye sor­dum ken­di ken­di­me. Gü­ney Su­dan'ın ba­ğım­sız­lı­ğı sü­re­sin­ce sü­rek­li böl­ge­de ka­la­rak bu işi ko­or­di­ne eden ki­şi­dir. Öy­le oyun­lar oy­na­dı­lar ki o sat­ranç çer­çe­ve­sin­de, Ame­ri­ka kı­ta­ya gir­mek için Gü­ney Su­dan'ı, Su­dan' dan ayır­dı­lar" açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.

HIRİSTİYANLIK SÜRATLE YAYILIYOR

SU­DA­N’­IN kuzey ve güney sınırının Müslümanlığın yayılma sınırını da ifade ettiğinin altını çizen Enver Arpa, "Güney Sudan'da süratle şu anda Hıristiyanlık yayılıyor. Gittiğim her yerde karşıma misyoner teşkilatı çıktı. Geldikleri her yere kilise yapıyorlar. Okul yapıyorlar ve masa sandalye alıyorlar. Gittiğim yerde bana diyorlar ki: 'Bak kilise bize bunu yaptı, siz de bunu yapın.' İncil dağıtıp icabında İncil’in arasına 3 - 5 para koyuyor. Bu şekilde insanların gönlünü ala ala süratle oradaki insanları Hıristiyanlaştırmaya çalışıyorlar. Sudan'ı ikiye bölerek Müslümanlığın güney bölgesine gitmesine set çektiler" ifadele-rini kullandı.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum