MHP'nin İmralı Sözü Müzakereye Son

MHP'nin İmralı Sözü Müzakereye Son
Seçim beyannamesi açıklamasını 3 Mayıs Türkçüler Günü'ne bırakan MHP, beyannamesini dört ana eksene oturttu. Çözüm sürecinin sonlandırılması, yolsuzlukla mücadele ile birlikte ön planda olacak.

Seçim beyannamesi açıklamasını 3 Mayıs Türkçüler Günü'ne bırakan MHP'de çalışmalar tamamlandı. MHP'nin seçim beyannamesi, “ekonomi ve sosyal politikalar”, “yolsuzluk”, “güvenlik ve terörle mücadele”, “dış politika” şeklinde dört ana eksene oturtulacak. Çözüm sürecinin sonlandırılması ve yolsuzluklara bulaşan bakanlardan hesap sorulacağı yönündeki vaatler ön planda olacak.  

ASGARİ ÜCRET SÖZÜ

MHP, daha önce seçim beyannamelerini açıklayan CHP ve HDP'nin aksine, ekonomi alanında bol keseden atmayacak ve vergi indirimleri ile milletin gönlünü kazanmaya çalışacak. Asgari ücreti yükseltecek olan MHP, asgari ücretliden vergi almayacak. Sosyal yardımlar, "tek çatı" altında toplanacak. Muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak. 

EKONOMİDE ONARIM 

Bahçeli'nin "Bizimle Yürü Türkiye" sloganını ile birlikte açıklayacağı seçim beyannamesindeki vaatlerini, "Milliyetçi Hareket Sözü ve Senedi" ibaresiyle açıklayacak. MHP'nin beyannamesine göre, ekonomide onarım ve toparlanmaya gidilecek. Sıcak paraya ve dış borçlanmaya dayanan ekonomik yapı değiştirilecek. Bağımsız milli bir üreten ekonomi programı uygulamaya konulacak. Ekonomi ayağındaki vaatler şöyle sıralanacak:

HER AİLEYE BİR İŞ 

İstihdam olanakları arttırılacak, muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak. İş sağlanana kadar halen yürürlükte olan asgari ücretin yarısı kadar "Aile Sigortası Yardımı" ödemesi yapılacak. Öncelik ev hanımlarına verilecek.

BAHÇELİ’NİN DİĞER VAATLERİ

YARDIMLAR TEK ÇATI ALTINDA

Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar tek çatı altında toplanarak verilmeye devam ettirilecek. Sosyal yardım miktarı asgari yaşam düzeyi gözetilerek belirlenecek. Konutu olmayan muhtaçlara sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda kira yardımı yapılacak.

OTOYOLLAR ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK

 Köprü, otoyol ve barajlar gibi tesisler özelleştirmeyecek. Ekonomi yönetimi yeniden yapılandırılacak. Ekonomik kurullar kaynak israfına yol açmayacak şekilde yeniden düzenlenecek. 

YOLSUZLUKLA MÜCADELE KURULU

Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulması öngörülen beyannamede, yolsuzluk yapanların kamuoyuna açıklanarak ifşa edileceği belirtiliyor. 

İMRALI GÖRÜŞMELERİ KESİLECEK

 MHP beyannamesinin siyasi ayağının ilk maddesini ise " Çözüm süreci" oluşturacak. Beyannamede;  terör suçları için genel, siyasi affın asla gündeme gelmeyeceği, Öcalan’ın örgütü yönetmesinin engellenerek müzakerelere derhal son verileceğinin altı çizilecek. 

YENİ ANAYASA

 Beyannamede, yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğu vurgusu yapılacak. Temiz yönetim ve siyaset anlayışının hakim kılındığı, demokrasiye aykırı uygulamaların bertaraf edildiği teşebbüs, örgütlenme, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alındığı bir Anayasa vaat edilecek.

EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE

Beyannamede, eğitim dilinin mutlaka Türkçe olacağı ve hiç bir zaman bundan vazgeçilmeyeceği de belirtilecek ve 'eğitimde yaz boz dönemine son verilecek' denilecek. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum