Bozdağ: Hukuku Kılıç Gibi Kullandılar

Bozdağ: Hukuku Kılıç Gibi Kullandılar
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yapı sanıklarının hukuksuz şekilde tahliye girişimini "Bu Anayasayı ve yasaları çiğnemedir" dedi.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yapı sanıklarının hukuksuz bir şekilde tahliye edilmeye çalışılmasını, "Yargı görevi yapanlar eliyle tutuklu bazı şüpheliler cezaevinden kaçırma teşebbüsü olarak" niteledi, ‘Hukuku kılıç gibi kullanmadır bu.Anayasayı ve yasaları çiğnemedir bu.’ dedi.

HUKUKU KILIÇ GİBİ KULLANDILAR

Bu büyük bir cesarettir, pervasızlıktır, hukuk tanımazlıktır, Anayasa’yı tanımamazlıktır. Burada esasında yargı görevi yapanlar eliyle tutuklu bazı şüphelileri cezaevinden kaçırma teşebbüsüdür bu. Hukuku kılıç gibi kullanmadır bu. Anayasayı ve yasaları çiğnemedir bu.

HSYK’NIN TEDBİR ALMASI LAZIM

Hukuku çiğneyen, Anayasa ve yasaları tanımayan, kendi kafasına göre hukuk ihdas eden kişilere  karşı HSYK'nın bu tedbirleri alması lazım. Geçmişte de bazı davalarla ilgili hukukun dışına çıkıldığı zaman HSYK  anında müdahale etseydi, Türkiye’de pek çok haksızlık, hukuksuzluk daha  işin başında önlenmiş olurdu.

UZAKTAN KUMANDALI HAKİM OLMAZ

Aklı ve vicdanı hür olmayan birisi hakimlik yapamaz. Eğer iradesinin üzerine ipotek koyduruyorsa birisi o da hakimlik yapamaz. Uzaktan kumandalı mahkeme de olmaz, uzaktan kumandalı yargıç da olamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum