İngiltere İlk Çeyrekte Yüzde 0,3 Büyüdü

İngiltere İlk Çeyrekte Yüzde 0,3 Büyüdü
İngiltere ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,3 büyüdü.

Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yapılan açıklamada, İngiltere ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde, beklentilerin altında yüzde 0,3 büyüdüğü bildirildi. Bu dönem gerçekleşen büyüme, 2012 yılının son çeyreğinden bu yana kaydedilen en düşük büyüme oldu.

ONS'nin verilerine göre İngiliz ekonomisinin yüzde 75'ini oluşturan hizmet sektörü bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,5 büyüme kaydetti. Hizmet sektörü önceki çeyrekte yüzde 0,9 büyümüştü.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, ilk çeyrek büyüme verilerine ilişkin SkyNews'e yaptığı açıklamada, ekonomik iyileşmenin garanti olarak görülmemesi gerektiğini ve bu seçimde ekonominin seçmen kağıdı üzerinde olduğunu ifade etti.

Öte yandan muhalefetteki İşçi Partisi Gölge Maliye Bakanı Ed Balls, İngiltere'de 7 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesinde, İngiltere'nin beş yıllık süre boyunca bir kez daha Muhafazakar Parti iktidarının bedelini ödeyemeyeceğini dile getirdi. Balls, "Muhafazakarlar aylar boyunca bu figürler üzerinden böbürlenirken, veriler gösteriyor ki çalışan aileler için ekonomiyi düzeltmemişler" eleştirisinde bulundu.

İngiltere Ticaret Birliği Kongresi (TUC) Genel Sekreteri Francis O'Grady ise "İngiltere'nin yeni bir plana ihtiyacı var. Modern tarihin en yavaş toparlanması bir kez daha yavaşladı. Bu veriler istihdam ve yaşam standartları açısından kötü haber" değerlendirmesini yaptı. O'Grady, genel seçimler sonrasında Muhafazakar Parti'nin harcamalarında kesinti yapma planı olduğunu belirterek, bunun zaten yavaş olan ekonomiye zarar vereceğini ve daha derin problemlere neden olabileceğini öne sürdü.

Britanya Endüstri Konfederasyonu (CBI) Direktörü John Cridland de "Büyüme yavaşladı. Fakat üyelerimizle yaptığımız yoklamalarda ve anketlerde ekonominin tahmin edilenden daha dirençli olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. İngiltere ekonomisin olumlu bir görümüm çizdiğini belirten Cridland, "Düşük petrol fiyatları ve enflasyon ekonomik büyümeyi destekleyeceği için bu yıl için büyüme görünümü iyi" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.