1 Mayıs Kaosçuları Mercek Altında

1 Mayıs Kaosçuları Mercek Altında
Bazı marjinal sol örgütlerin 1 Mayıs'ta kargaşa çıkarmak için hazırlık yaptıkları tespit edildi. İstihbarat birimleri, Gezi ve 6-7 Ekim olaylarını canlandırmayı amaçlayanlara karşı tüm güvenlik birimlerini uyardı.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı provoke ederek, Gezi ve 6-7 Ekim olaylarına çevirmeyi hedefleyen terör örgütleri ile taşeron bazı guruplar, valilikler tarafından yasaklanan İstanbul'daki Taksim Meydanı ve Ankara'daki Kızılay Meydanı'nı hedef almayı planlıyorlar. 

İstihbarat birimleri tüm güvenlik birimlerini uyardı. Türkiye genelinde tüm polislerin izinleri iptal edildi. Örgütlerin ve taşeronluklarını yapacak marjinal gurupların haberleşme ağlarını da takibe aldı. Özellikle sosyal medyada kendilerini sendika, platform ve sivil toplum kuruluşu gibi gösteren gurupların, "Haziran Hareketi'ni yeniden yaşatmak için 1 Mayıs'ta alanlara" şeklinde  paylaşımlarda bulunuldukları tespit edildi. 

ÇOCUK VE KADINLARI KULLANACAKLAR 

Marjinal örgütlerin, provokasyonlarda kadın ve çocukları polisle karşı karşıya getirerek çıkacak olaylarda meydana gelen görüntüleri de halkı galeyana getirmek için kullanacaklarının da istihbari bilgiler arasında yer aldığı öğrenildi. Dış servislerin arkasında olduğu tahmin edilen bu örgütlerin kaos ortamını devam ettirerek, 7 Haziran Genel Seçimleri’ne kadar bu eylemlerini aralıklarla sürdürmeyi planladıkları tahmin ediliyor. 

Valilikler, emniyet müdürlükleri ve askeri birimler uyarılarak tespit edilen, hücre evlerinde molotof, el yapımı patlayıcı madde, havai fişek, sapan gibi malzemeleri stoklayanlara yönelik operasyon talimatı verildiği öğrenildi. 1 Mayıs'ı kana bulamaya çalışan ve güvenlik görevlilerine saldırmayı planlayan marjinal örgütlere karşı gözaltıların başlayacağı öğrenildi.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.