Rize'de Muhteşem Tören

Rize'de Muhteşem Tören
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasındaki İş Birliği Protokolü dâhilinde açılan Osmanlı Türkçesi kurslarının sertifika töreni İsmail Kahraman Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Hayrat Vakfı Rize İl Temsilcisi Yusuf Algan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, “Osmanlıca bir kültürün, bir coğrafyanın ve medeniyetin dilidir. Ortak tarihimizdir. Geçmişimizle bağı koparmadan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bunları kültür hayatına kazandıracak bireylerin yetiştirilmesi kültürel mirasımızın nesilden nesile aktarılması için son derece önem arz etmektedir. Bu fikirden hareketle, Osmanlıca kursları halkımızla buluşmaya devam edecektir. Yapılan bu işin geçmişle gelecek arasında köprü kuracak çok hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum. Ben kursa katılan tüm kursiyerleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Osmanlı Türkçesi kursunu tamamlayan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

Hanife Yazıcı Hanımefendi de Osmanlı Türkçesi kursunun sertifikasını eşinin elinden aldı.

Bu arada, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, Mehteran Takımı konser verdi ve vakfın faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum