Odabaş: Siyasi Partilere Kırgınız

Odabaş: Siyasi Partilere Kırgınız
Giresunlu İşadamı Dr. Adnan Odabaş, siyasi partilere kırgın olduklarını söyledi.

Odabaş, “Siyasi partiler İstanbul’da 200, 300 bin nüfusu bulunan vilayetler için aday gösterme yarışına girerken, 600 bin nüfusuyla ilk üç sırada yer alan Giresun’dan aday gösterilmemesi bir hak ihlalidir. Bunun hesabını sandıkta soracağız da demiyoruz ancak kırgınlığımızı siyasi parti yetkililerine duyurmak istiyoruz” dedi.

Giresunluların İstanbul’da hak ihlaline uğradığını savunan Kariyer Akademisi Üsküdar ve Hergün Gazetesi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Odabaş, Giresunluların siyasi partilere kırgın olduğunu söyledi.

Dr. Odabaş, “Yapılacak genel seçimlerde İstanbul’dan 88 milletvekilini meclise göndereceğiz. Nüfus müdürlüğü verilerine göre 494 bin Giresunlunun yaşadığı açıklandı. Buna İstanbul doğuları da ilave edersek yaklaşık 600 bin Giresunlunun İstanbul’da yaşadığı ortadadır. AK Parti başta olmak üzere CHP ve MHP bir Giresunluyu İstanbul’dan aday göstermemiştir. Çok kıymetli hemşehrilerimiz bu partilerden aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemiştir. Bunun sebebini gazeteci olarak hemşehrilerim adına öğrenmek istiyorum. Siyasi partiler Türkiye genelinde 40 bin olan Rumlar, 80 bin olan Ermeniler, 100 bin nüfusu bulunan Romanlar için adeta aday gösterme yarışına girdiler. Başbakan bir de Roman danışman alacağını ilan etti. Bunu takdirle karşılıyorum. Demokrasilerde her toplum nüfusu oranında temsil edilmelidir. Partiler İstanbul’da 200 bin, 300 bin nüfusu olan vilayetlere her bölgeden en az 10 aday gösterirken, İstanbul’da ilk üç sırada nüfusa sahip 600 bin Giresunluya milletvekili adayı gösterilmemesi bir hak ihlalidir. Bunun hesabını sandıkta soracağız da demiyoruz ancak kırgınlığımızı siyasi parti yetkililerine duyurmak istiyoruz” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.