1 Mayıs Kutlamasında Şaşkına Çeviren Fotoğraf

1 Mayıs Kutlamasında Şaşkına Çeviren Fotoğraf
Hatay’da 1 Mayıs nedeniyle düzenlenen kutlamalar kapsamındaki yürüyüşte, Suriye bayrakları ve Beşşar Esed’in posterleri dikkat çekti.

Defne ilçesindeki Doğuş Okulları önünden başlayan ve Uğur Mumcu Alanı’nda son bulan 1 Mayıs yürüyüşüne DİSK, KESK, EĞİTİM-SEN, SES, CHP, HDP, Halkevleri ve birçok grup katıldı. Yürüyüş kortejinin en önünde yer alan grubun, Suriye’nin Eştebrak Köyü’nde yapıldığı iddia edilen Alevi katliamını öne sürerek Beşşar Esed lehine sloganlar attı.

Ellerinde Türk bayrağından çok Suriye bayrağı ve Esed posteri olan grup, Esed lehine sloganlar atarak kortej boyunca ilerledi.

Polis kontrol noktasında aranmak istemeyen bazı grup üyeleri ile polis arasında kısa süreli arbedeler yaşandı.

10-022.jpg

YÜRÜYÜŞTE RENKLİ ANLAR

Kutlama alanına geçen grup üyeleri burada halaylar çekerek Mayıs’ı doyasıya kutladı. 1 Mayıs yürüyüşünde polis kontrol noktasında renkli anlar da yaşandı. Mor Dayanışma Grubu üyelerinden eşcinseller polis noktasında aranmak istemedi.

Emniyet Müdür Yardımcısının talimatıyla eşcinseller polislerce aranmadı. Bu arada eşcinsellerin sloganları da polis memurlarını zaman zaman güldürdü.

Kutlama alanı olan Uğur Mumcu Meydanı’nda halaylar çekip türküler söyleyerek eğlenen vatandaşlar daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum