Müstehcen Şarkıları Çocuklara Rotaryenler Söyletmiş

Müstehcen Şarkıları Çocuklara Rotaryenler Söyletmiş
Piyanist Fazıl Say tarafından Latince içeriğinde ‘şarap’, ‘seks’ ve ‘şehvet’ temalı ağır müstehcen ifadeler bulunduğunun açıklanmasının ardından Kültür Bakanlığı’nca programlardan çıkarılan ‘Carmina Burana’ şarkıları ile ilgili bir skandal daha yaşandı.

Rezalete konu olan ‘Seks şarkıları’nın dünyada ilk kez ve sadece Türkiye’de çocuklara söylettirildiği ortaya çıktı.

ÜSTELİK 23 NİSAN’DA !

Bunu yaptığını övünerek duyuran kuruluş ise Masonların yan örgütlerinden olan Balçova Rotary Kulübü. Geçtiğimiz yılın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi 50 çocuğa 8 ay eğitim vererek ‘Kilise Müziği’ olarak da bilinen ‘Carmina Burana’ şarkıları öğrettiklerini duyuran Balçova Rotary Kulübü, 23 Nisan’da çocuklara bir konser verdirerek bu şarkıların ilk kez bir çocuk korosunca söylenmesini sağlamış.

rezil-001.jpg

İLK KEZ TÜRKİYE’DE

Bu projeden ‘övünerek’ bahseden Rotary Kulübü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti: “Kulübümüz Balçova Rotary Kulübünün, Mozart Akademi’nin işbirliği ile düzenlemiş olduğu 23 Nisan Özel Konseri 23.04.2014 tarihinde İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Carmina Burana, 318 şarkıdan aktarılmış, ortaçağın en büyük ve en tanınmış eserleri arasına giren bir başyapıttır. Proje sayesinde dünyada ilk kez eserin tamamı çocuk ve gençlerden oluşan bir koro tarafından seslendirilecek.” Rotaryenler, ‘özel hedeflerinin’ ise, çocukların “Meslek alanı olarak müziği seçmeleri, yaşamın tadına varmaları, doyum sağlamaları gibi insanca değerleri edinebilme konularında gelişmelerini sağlamak” olduğunu öne sürdüler.   

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum