Üniversitelilerden Dev Adım

Üniversitelilerden Dev Adım
Türkiye'deki üniversitelerde Doğal Afet Arama Kurtarma İlkyardım Kulübü (DAKİK) oluşturuluyor.

DAKİK Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kartal, başta deprem olmak üzere sel, çığ, heyelan, yangın gibi doğal afetlere karşı, arama kurtarmada bilinçli üniversite gençliği oluşturmak istediklerini söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi 2014 Yılı Afet Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'de farklı ölçeklerde 24 bin 13 deprem meydana geldiğini anlatan Kartal, deprem bölgesindeki ülkede, üniversite gençliğinin de bilinçli olması gerektiğini belirtti.
      
Bu kapsamda gönüllü gençlerin DAKİK oluşturduğunu bildiren Kartal, 10 üniversitede kulübü kurduklarını, 20 üniversitede ise kurulum çalışmalarının sürdüğünü anlattı.
      
Kulüplerdeki öğrencilere arama kurtarma eğitimlerini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının verdiğini dile getiren Kartal, şunları söyledi:

"Ülkemizde afet ve ilkyardım konusunda bilinçli, eğitimli ve gönüllü bir gençlik ağı oluşturulması ilk hedefimiz arasında. Gençlerin, yaşadığı bölgedeki afetler konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olması ve bu konuda yetkili mercilerden eğitim almasını sağlıyoruz. Afetlere hazır gönüllü gençlik hareketini başlattık. Afet sonrası bilinçli müdahale ve yardım dağıtım ekibi oluşturuyoruz. Uluslararası afetlerdeki yardım çalışmalarında gönüllü görev alacak bir gençlik ağı da oluşturacağız."
      
DAKİK gençlerinin sosyolojik olarak da gelişeceğini vurgulayan Kartal, üniversitelilerin, çevresindeki insanlara daha duyarlı davranmasını istediklerini söyledi.
      
Bu gençlerin yardımlaşma konusunda topluma örnek olacağını ifade eden Kartal, "Gençler arasındaki dayanışma duygularını ön plana çıkarmayı ve toplumda yardımlaşma ile paylaşma kültürünün yaygınlaşmasını istiyoruz" diye konuştu.
      
Kartal, eğitimlerin ardından, modern teçhizat, malzeme, araç ve gereçleriyle, yurtiçi ve yurtdışında her türlü hava ve arazi koşullarında arama kurtarma yapacak kabiliyetli genç kitleyi ülkeye kazandıracaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.