Taliban Ve Yönetim Zemin Arıyor

Taliban Ve Yönetim Zemin Arıyor
Hafta sonu Katar'da Afganistan ve Taliban temsilcileri arasında yapılan toplantıda anlaşma şartları üzerinde ilk görüşmeler başladı

Taliban temsilcileri ile Afgan siyasiler pazar günü Katar'ın El-Khor şehrinde biraraya gelip muhtemel bir ateşkes üzerine görüşmelerde bulundu.

Toplantıya aynı zamanda ABD, Çin vePakistan olmak üzere çeşitli ülkelerin temsilcileri de katıldı. Toplantıya Sher Muhammed Abbas Stanekzai'nin başkanlığında sekiz kişilik Taliban heyeti katıldı.

Taliban'ı temsilen katılımcılardan birininin Pazar günü telefonla Reuters'e verdiği demeçte ; diyalog sırasında tüm katılımcıların gizli kalmak şartıyla taleplerin ve yazılı şartların olduğu metinlerin karşılıklı verildiğini söyledi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani,Taliban'ın Afganistan'a gelip mevcut hükümete itaat etmesi istendi. Taliban ise yabancı güçler ülkeyi terk etmedikçe mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi. Afgan hükümeti ise yabancıların çoğunun gittiğini kalanların sadece eğitim için ülkede bulunduklarını söyledi.

Görüşmeleri değerlendiren Pakistan Dışişleri Bakanı Aizaz Ahmed Chaudhry“Afganistan'da barış, bölgede barış için zorunludur” diye açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ise Afganistan'da çatışmayı çözmek için çözüme yönelik müzakerelerin devam edeceğini söyledi.

Görüşmelerde daha önce de önemli bir rol oynayan Çin'den ise toplantı ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı Görüşmelerin önümüzdeki ay BAE'nde devam etmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.