Bilal Erdoğan Kur'an-ı Kerim Okudu

Bilal Erdoğan  Kur'an-ı Kerim Okudu
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan Batı Trakya'daki Türklerin yaşadığı İskeçe'deki Şahin köyündeki hatim duasında Kur'an-ı Kerim okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hafta sonu Batı Trakya'daki Türklerin yaşadığı bölgelerdeki hatim merasimlerine katıldı. Kuran eğitimlerini tamamlayan çocukların törenlerinde bulunan Erdoğan, İskeçe'deki Şahin köyündeki hatim duasında Kur'an-ı Kerim okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hafta sonunu Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki soydaşlarımız ile geçirdi. Gümülcine ve İskeçe'ye giden Erdoğan buralarda Kur'an-ı Kerim eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin mezuniyet programlarına katıldı. Bilal Erdoğan'a ziyaretleri sırasında Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, muavin konsoloslar Alper Atak, Murat Ertaş, Syiriza Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEP Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete eşlik etti.

Bilal Erdoğan, İskeçe'deki Şahin Kasabasında düzenlenen hatim merasiminde Kur'an-ı Kerim okudu. Erdoğan, halk arasında Amenarrasülü olarak bilinen Bakara suresinin 285 ve 286'ıncı ayetlerini okudu. Erdoğan, öğrencilere yaptığı konuşmada ''Batı Trakya'da yaşayan Müslüman Türk toplumunun dinine bu kadar önem veriyor olması bu toprakların mayasının ne denli kuvvetli olduğunun göstergesidir. Batı Trakya da Kuran nesli yetişiyor" dedi. Erdoğan, Batı Trakya'da daha çok çocuğun Kur'an-ı Kerim öğrenmesi için çaba göstereceğini de söyledi. Bölgedeki çocuk sayısının az olduğuna dikkat çeken Bilal Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Türkiye'de 3 çocuk diyor. Eğer Türkiye'de 3 çocuk diyorsa burada bu sayıyı 4 'e çıkarmak lazım'' deyi konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum