'Yol Arazimden Geçiyor' Deyip Ulaşıma Kapattı

'Yol Arazimden Geçiyor' Deyip Ulaşıma Kapattı
Adıyaman’da, kendisine ait araziye izinsiz olarak yol yapıldığını öne süren Mehmet Ali Karaaslan, bölgeyi ulaşıma kapattı.

Mehmet Ali Karaaslan, izni olmadan Adıyaman Belediyesi'nce kamulaştırılan arazisinden yol geçirildiğini iddia etti. İzni dışında yapılan işlemin hukuksuz olduğunu ve başvurusuna belediye yetkililerinin de tepkisiz kaldığını öne süren Karaaslan, bugün arazisinden geçtiğini iddia ettiği yolu iş makinesiyle kazdırdı ve ardından taş döşeyerek ulaşıma kapattı.

Mermerciler Sitesi'ne de ulaşımın sağlayan yolun kazılması nedeniyle iş yerlerine gidemeyen esnaflar alternatif yolları kullanırken durumu belediyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen belediye ekipleri ölçüm yaparak kazılan bölgenin bir bölümünü doldurarak trafik akışını sağladı.

Arazisinden yol geçirildiğini ileri süren Karaaslan, Adıyaman Belediyesi'nin izinsiz şekilde kamulaştırma yaptığını belirterek, "Kamulaştırma işlemi kanuni olarak yapılır, vatandaşa parası ödenir. Belediye iznimizi almadan yolu yapıyor ve ardından bizi mahkemeye giderek hakkımızı aramamız gerektiğini söylüyor. Kamulaştırma işlemi yapılmadan arazimizin kullanımına izin vermeyeceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.