Galatasaray, Akhisar Belediyespor’u Rahat Geçti

Galatasaray, Akhisar Belediyespor’u Rahat Geçti
Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor’u ilk yarıda Burak’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek Beşiktaş ile puanlarını eşitledi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor’u ilk yarıda golcü oyuncusu Burak’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek, şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile puanlarını eşitledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, “İlk yarıda aslında iyi oynadık. Çok gol pozisyonuna girdik, bu pozisyonları değerlendirmedik. Kendi kişisel hatamızdan kalemizde gol gördük. İkinci yarıda oyunun hakimi Akhisar’dı. Galatasaray tamamen geriye çekildi. Vaz Te ile ileride gol pozisyonuna girebildik. Güray ve Ahmet ile iyi ortalar yaptık ama sonuçlandıramadık. Bazı günler vardır bir kere vurursun gol olur bazen de 7 defa vurursun gol olmaz. Maçı 3-0 kazanma şansımız vardı. Sadece iyi oynamakla maç kazanılmıyor. Büyük takımlara karşı en ufak hatada büyük takımlar maalesef gol atıyorlar. Ben buradan takımının gösterdiği performansı kutluyorum. Eve üzgün gidiyoruz. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın dışındaki tüm futbolcuların kendine biraz daha güvenmesi gerekiyor. Günümüzde futbol eşit. Bütün takımlarda eşit kaliteli futbolcular var. Kendilerine güvenip oynamazlarsa tabi büyük takım, küçük takım farkı olur” dedi.

GALATASARAY CEPHESİ

Maçı değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Bundan önceki gün oynanan maçlardan sonra rakiplerimiz haftayı galibiyetle başladı. Kazanmamız gereken bir maçtı. Maça çok iyi başladığımızı söyleyemem. Biraz daha bizim sahamızda geçti oyun. Burak’la golü yakaladıktan sonra oyunu elimizde tutmaya yönelik oyun sergiledik, kazanmak oyundan daha önemli olduğu için. Bugünden sonra skora yönelik oyun daha fazla ön plana çıkacak. Bugün de böyle bir maç izledik. Akhisarspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz. Önümüzdeki hafta da maça iyi hazırlanıp son 5 hafta sonunda şampiyon olmayı hedefliyoruz“ dedi.

"HİÇBİR MAÇTA RAKİBİME O KADAR DİKKAT ETMEM"

Maçın ilk dakikalarında Yasin ile Bruma’nın oyun içerisinde yer değiştirmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Hamzaoğlu, “Maçtan önce konuştuk. Maça böyle başladık ama çözüm bulamadığımız zaman bir farklılık yapmayı düşünmüştük. Oyuncularımız da saha içerisinde bu değişikliği yaptı” dedi.

Bir gazetecinin, “Maçın sonunda eski takımınız Akhisar Belediyespor’un taraftarlarının size yönelik tepkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Hamzaoğlu, “Bana yönelik bir tepki değildi ama karşıda bir pankart vardı. Geçtiğimiz maçtaki gol sevincime biraz taraftarlarımız kırılmış. O sevincimi eğer izlerseniz fazla abartılı bir sevinç değildi. Kaldı ki o gün ilk maçıma çıkıyorum. Maçtan önce Burak’la konuşmuşum, ‘Seni Umut’un arkasında oynatacağım. Bak göreceksin daha net pozisyonlara gireceksin’ diye ve Burak golü atmıştı. Burak’ı kazanmanın mutluluğuydu. Ben hiçbir maçta rakibime o kadar dikkat etmem. Ben kendi oyuncularıma, kendi oyunuma dikkat ederim. Öyle bir sevinçti. Eğer bu abartıysa zaten bir şey söylemeye gerek yok. Orada bir 5-10 kişinin yapmış olduğu tepkiyi bütün Akhisarlılara mal etmem mümkün değil. Benim Akhisar’a, Akhisar’ın bana kazandırdıkları ortada. Ben hala onlarla seviniyor ve onlarla üzülüyorum“ yanıtını verdi.

HAMZAOĞLU AHMET ÇAKAR’A CEVAP VERDİ: “GÜLMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMAM BEN O YORUMA”

Bir gazetecinin, “2-0’dan sonra rahat bir karşılaşma mı oldu? Ahmet Çakar’ın bir yorumu var. ‘Galatasaray’ın idman maçını yayıncı kuruluş niye veriyor?’ diye. Siz bu yoruma katılıyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Buna nasıl katılabilirim. O zaman bizim yaptığımız savunmalar boştur. O zaman hiçbir şey yapmadık sahada biz. Bunlara katılmam mümkün değil. Akhisar son dakikalarda gol atmak için uğraştı. Son dakika Mehmet Akyüz’ün pozisyonu gol olsaydı değişecek miydi durum. Gülmekten başka bir şey yapamam bu yoruma."

“BURAK GOLCÜLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ”

“Burak Yılmaz’ın oyununu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise deneyimli teknik adam, “Burak golcülüğünü gösterdi, bir kez daha. Aslında maçın başında savunma anlamında bir şey yapmadığı için rakip fazla geldi üstümüze. Onları biraz daha karşılamamız lazım. Orada perdelemeyi yapmamız lazımdı. Burak, oyun karakteri yönünden bunu yapmaya çok müsait değil. Onun da özelliği bu değil. Sneijder’in şutunu çok iyi takip etti. Böyle oyuncular kolay bulunmuyor. O da bu görevini iyi yaptı. Sahadaki bütün oyuncularımdan memnunum" cevabını verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.