'Türkiye’nin 2023 Ekonomik Hedefi 2 Trilyon Dolar'

'Türkiye’nin 2023 Ekonomik Hedefi 2 Trilyon Dolar'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, “Şu an 820 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğümüz var. 78 milyon vatandaş buradan pay alıyor. Bizim bunu arttırmamız lazım” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, “Şu an 820 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğümüz var. 78 milyon vatandaş buradan pay alıyor. Bizim bunu arttırmamız lazım” dedi.

7 Haziran seçimlerinin Türkiye için büyük önem ifade ettiğini belirten Muş, “7 Haziran seçimleri belki de 1950’den bu yana yapılan bütün seçimlerin içinde en önemlisidir. Peki biz ne diyoruz? Biz şunu diyoruz. Bakın biz iktidara geldiğimizde asgari ücret 184 liraydı. Bugün 949 lira. Reel anlamda yüzde 70’lik bir artış var. Emekli maaşlarında yüzde 80 oranında artış oldu. Fakat bunu daha da iyileştirmemiz için daha da bu refahın ve gelirin artabilmesi için ekonomiyi büyütmemiz gerekiyor. Şu an bizim 820 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğümüz var. 78 milyon vatandaş buradan pay alıyor. Bizim bu 820 milyar doları büyütmemiz ve arttırmamız lazım. İşte bizim koyduğumuz hedefler bu yöndedir” dedi.

25 ekonomik dönüşüm programları olduğunu ve bunu açıkladıklarını belirten Muş, “Bu ekonomik program içinde bin 250 eylem planı var. Bununla birlikte bizim ekonomiyi daha rekabetçi, harcamaları daha fazla rasyonelleştirmek, gelirlerin kalitesini arttırmak, ihracatın ithalata bağımlılığını azaltmak, verimliliği maksimize etmek, Türk şirketlerinin ürünlerini hem kalite hem fiyat anlamında uluslararası piyasada daha güçlü hale getirmeyi amaçlayan bir dönüşüm programımız var. Bu yolla biz 230 milyon dolardan aldığımız ekonomiyi bugün 820 milyar dolarlara çıkardık. 2023 hedefimiz 2 trilyon dolarlık bir hedeftir. Kişi başına milli geliri 25 bin dolara çıkarmak gibi bir hedefimiz var. Türkiye 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı ve ortalama yüzde 5 enflasyon ile yüzde 5 işsizlik hedefiyle ekonomiyi büyütmeye çalışıyor. Bunu gerçekleştirdiğimiz an bu ekonomik refahtan herkes üzerine düşen payı alacaktır” şeklinde konuştu.

Vaat siyasetinin eski siyaset anlayışının eseri olduğunu da belirten Muş, “Vaat etmek kolay. Muhalefet liderleri onu da vereceğiz, bunu da vereceğiz diyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Biz bu güne kadar yapamayacağımız hiçbir vaatte bulunmadık. Ben diyorum ki farklı ideolojik ve siyasi kanaatleriniz olabilir. Gelin bu seçimde AK Parti’yi destekleyelim. Çünkü AK Parti hizmet veriyor. Üretiyor ve halk için çalışıyor” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum