Bu Adaya Dikkat! TBMM'yi De Soyabilir

Bu Adaya Dikkat! TBMM'yi De Soyabilir
1971’de İzmir'den Denizli'ye para taşıyan Ziraat Bankası aracındaki dört milyon lirayı arkadaşlarıyla beraber gasp eden Dev Sol militanlarının ekip şefi Aydın Çubukçu, HDP tarafından Ankara 2. Bölge 3. sıradan aday gösterildi.

Son seçim kampanyasında ‘hak’, ‘hukuk’ ve ‘İslami’ kavramlar üzerinden hükümete yüklenen ve aleme edep dersleri veren Selahattin Demirtaş’ın HDP’si silahlı bir banka soyguncusunu milletvekilli adayı gösterdi.

4 MİLYON ÇALMIŞLARDI

1971 yılında İzmir'den Denizli'ye para taşıyan Ziraat Bankası aracındaki dört milyon lirayı arkadaşlarıyla beraber gasp eden Dev Sol militanlarının ekip şefi Aydın Çubukçu, HDP tarafından Ankara 2. Bölge 3. sıradan aday gösterildi. 

SİYASET TARİHİNDE BİR İLK

HDP böylece, Türk siyaset tarihinde silahlı bir banka soyguncusunu halkın önüne milletvekili adayı olarak koyan ilk parti olmuş oldu.

KÜRKÇÜ DE İŞİN İÇİNDEYDİ

Mahkeme tutanaklarında, Aydın Çubukçu ve ekibinin gasp ettiği 4 milyon arasından 100 bin lirasını Dev Sol Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü’ye aktardığı da kaydedilmişti. Operasyonlar ve yargı süreci neticesi Çubukçu ve arkadaşlarının gasp ettiği paranın önemli kısmı geri ele geçirilmiş, ancak bulunamayan 100 bin lirayla ilgili bir sonuca ulaşılamamıştı. 

19 SENE HAPİS YATTI

 HDP’nin Ankara 2. Bölge 3. sıra milletvekili adayı Aydın Çubukçu, Ziraat Bankası aracını soymak ve Dev Sol bünyesindeki diğer eylemleri nedeniyle yıllarca yatmış bir isim. Çubukçu, Mart 1972’de tutuklandı. İdama mahkûm edildi. 19 sene hapis yattı. Şu anda Evrensel Kültür Dergisi ve Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor.

İLK YAKALANANLARDANDI!

Aydın Çubukçu’nun 1971’deki soygunun ardından ilk yakalananlar arasında bulunmasına vurgu yapan bazı arkadaşları, ilerleyen yıllarda Çubukçu’nun ‘eylemi’ övünerek sahiplenmesine de tepki göstererek, Çubukçu’nun soygunu eline yüzüne bulaştırdığını ima etmişlerdi. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum