Yeni Şafak’ta Şok Paralel Yazısı

Yeni Şafak’ta Şok Paralel Yazısı
AK Parti iktidarına en yakın gazetelerden biri olan Yeni Şafak’ın başyazarı Ali Bayramoğlu, açık açık paralel hakimlere sahip çıktı…

Yeni Şafak’ın başyazarı Bayramoğlu, iki hakimin cezaevinde olan paralelciler hakkında korsan beraat kararı verdikleri için tutuklanmalarıyla ilgili şöyle yazdı:

 “İki hakim verdikleri karardan sadece dört gün sonra tutuklandılar.
Peki bu kadar kısa sürede hangi soruşturma, inceleme sonucu ve hangi kanıtlarla?

Hakimlerin tutuklanmasına ilişkin kararda, delil olarak verdikleri kararlar, 10. Sulh Ceza'nın bunları yok sayan hükmü ve Gülen'in bir vaazında “cezaevindekilerin salınmasına ilişkin duası” gösterildi. Bir de Başbakan Davutoğlu'nun hakimlerin talimatı Pensilvanya'dan Gülen'den aldığı iddiası var. Ancak bununla ilgili ortada bir kayıt, bir delil henüz yok.

Hakimler yeterli soruşturma yapılmadan ve yeterli delil olmadan tutuklanınca, ortaya başka bir durum ve sonuç çıktı. Hakimler, henüz kanıtlanmamış faaliyetlerinden değil, hoşa gitmeyen kararlardan dolayı tutuklanmış oldular.

Dayanaksız tahliye kararından sonra, hukuki açıdan dayanaksız, dayanaksız olduğu oranda hakim güvencelerini ve statüsünü, iktidar karşısında konumunu soru işaretleriyle çevreleyen bir tutuklama kararı…

Suçüstü yoksa, delilleri ortada ağır cezalık bir durum bulunmuyorsa, hakimlerin tutuklanmaları, üstelik verdiği karardan dolayı tutuklanmaları otoriter eğilimli düzenlerde bile rastlanan bir durum değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
53 Yorum