Kurtulmuş: Hiç Yakışmadı Çirkin Bir Tavır

Kurtulmuş: Hiç Yakışmadı Çirkin Bir Tavır
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın, sokakları alevlendirecek sözlerden kaçınması gerektiğini söyledi ve uyardı:

Kurtulmuş, HDP'li Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamama kararı için, ''Yakışmamıştır. Çirkin bir tavırdır'' dedi. Kurtulmuş, paralel yapıyla mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi.

KARŞILAMAMAK YAKIŞMAMIŞTIR

İnsani bakımdan yakışmamıştır, doğru değildir, yanlıştır  fevkalade çirkin bir tavırdır. %52 oy almış bir Cumhurbaşkanı. Hatta Diyarbakır halkının da büyük çoğunluğunun oy vererek seçmiş olduğu bir Cumhurbaşkanı eğer oradaysa oraya geldiyse siyaseten zaten Belediye Başkanının gelmek vazifesidir.

SOKAKLARI ALEVLENDİRECEK SÖZLER OLMAMALI

Sayın Demirtaş’ı dostça bir kere daha buradan uyarmak istiyorum. 6-7 Ekim Kobani olayları bahane edilerek Türkiye’nin 30’a yakın ilinin nasıl böyle bir cehennem azabının içine sokulduğunu, sokakların nasıl yakılıp, yıkıldığını çok sayıda insanımızın öldürüldüğünü unutmamak lazım. Sokakları alevlendirecek, toplumsal gerilimleri arttıracak, çatışmanın zeminini hazırlayacak sözlerden de siyasetçe kaçınılmalıdır.

MGK KARARIYLA BU ADIM ATILDI

Paralel yapının ortaya koymuş olduğu bu mücadele, sadece AK Parti’yi indirip yerine başka bir hükümet getirme meselesi değil, devletin iplerini ele geçirme meselesidir. Hiç kimse bir daha devleti ele geçirilmesi gereken bir mekanizma olarak görmesin, Türkiye,  Milli Güvenlik Kurulu kararı ile bunun adımını atmıştır.  Bunun yasallaştırmıştır, bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel politikalarından birisi olarak kabul etmiştir.

Türkiye’nin üzerine düşen, kırmızı bültenlerle süreci takip etmektir. Nihayetinde bizim yapabileceğimiz bir yere kadar. Dışişleri üzerinden yürüyecek olan süreçlerin takip edilmesi, Interpol üzerinden yürüyecek süreçlerin takip edilmesidir. Kırmızı bülten henüz çıkmadı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.