İşte Türk Milleti! Mazlumların Yardımına Koştular

İşte Türk Milleti! Mazlumların Yardımına Koştular
Türkiye, dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerinin ve deprem, sel, kuraklık gibi doğal afetlerden zarar görenlerin yardımına koşuyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 7,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal'e insani yardım ekibi gönderdiklerini, ilk etapta battaniye, çadır ve temel gıda maddelerinden oluşan yardımların deprem mağdurlarına ulaştırıldığını söyledi.

Palakoğlu, doğal afetler sonrası vatandaşların dil, din, ırk ayrımı yapmadan iyilik refleksi gösterdiğini, mağdur ve mazlumların yardımına koştuğunu aktardı.

Vakfın, yurtiçinde 997 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle Türkiye'nin dünyadaki "iyilik sesi" haline geldiğini ifade eden Palakoğlu, son 4 yılda yaşanan deprem, sel, kuraklık gibi doğal afetler için düzenlenen kampanyalar kapsamında, camilerde toplanan yardımlar, SMS ve bankalar aracılığıyla yapılan bağışlarla 292 milyon liralık yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydetti.

"Yardım çağrılarımız her zaman karşılık buldu"

Balkanlar'dan Filistin'e, Kafkasya'dan Afrika'ya, Türk cumhuriyetlerinden Latin Amerika'ya ve Uzak Doğu ülkelerine kadar geniş bir coğrafyada ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını vurgulayan Palakoğlu, "Yardım çağrılarımız her zaman milletimizden karşılık buldu" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının son yıllarda düzenlediği insani yardım kampanyaları hakkında bilgi veren Palakoğlu, şöyle konuştu:

“Vakıf olarak Somali’de yaşanan kuraklık sonrası yardım kampanyası başlattık. Somali için 77,1 milyon TL bağış topladık. Somali halkına insani ve eğitim yardımı olarak ulaştırdık. Suriye’de 2011 yılında başlayan siyasi kriz ve iç savaşın mağdur ettiği Suriyeli kardeşlerimize ensar olduk. Başlattığımız yardım kampanyasında 13,5 milyon TL bağış topladık. Bu bağışı Suriyeli kardeşlerimize ulaştırdık. Irak halkını yalnız bırakmadık. 2014 yılında Ramadi, Felluce, Selahaddin, Tazehurmatu ile Beşir köyünden Kerkük’e iltica eden Türkmen ailelere gıda, giysi ve insani yardım malzemesi ulaştırdık. İşgal altındaki Filistin’in her dönemde yanında olduk. 2008’den bugüne kadar Filistin’e 34,8 milyon TL değerinde ayni, nakdi ve insani yardım yaptık. Ayrıca saldırılarda zarar gören 9 caminin yeniden yapılması için çalışma başlattık. Proje çalışmaları devam eden bu camiler için 18 milyon TL ödenek ayırdık.”

- "Mazlumların yardımına koştuk"

Palakoğlu, 2011-2014 yıllarında açlık ve şiddet olaylarında mağdur olan Çad, Etiyopya, Kenya, Eritre, Uganda, Tanzanya, Burundi ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ne 69,3 milyon TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırdıklarını anlatarak, "Zor durumdaki Mali halkı için 19,5 milyon TL bağış topladık. Mali halkının ihtiyaç duyduğu yardımları oluşturduk. Kardeş Boşnak halkının daima yardımına koştuk. 2014 yılında aşırı yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinden etkilenen binlerce insan için 14,5 milyon TL tutarında yardımı bölgeye ulaştırdık. 'Şimdi Arakan’a Yardım Zamanı' kampanyasında toplanan 12,5 milyon TL tutarında insani yardım malzemesini, Bangladeş’teki kamplara sığınan Arakanlı mültecilere ulaştırdık" ifadesini kullandı.

2013'te Filipinleri vuran, 10 binden fazla kişinin ölümüne ve kaybolmasına yol açan Haiyan tayfununun yaralarını sarmak için "Şimdi Filipinlere Yardım Zamanı" kampanyası başlattıklarını anımsatan Palakoğlu, "14,7 milyon TL tutarında acil ihtiyaç malzemesi, gıda ve barınma yardımı yaptık. 2014 yılında da Hagupit tayfunu sonrasında 454 bin TL yardımı vakıf ekipleri tarafından bölgeye ulaştırdık. 2014'de Afganistan’da meydana gelen sel felaketi sonrasında 1,1 milyon TL tutarında insani yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Afganistan’a 2010-2014 yıllarında 4,5 milyon TL insani yardım yaptık" diye konuştu.

İsmail Palakoğlu, 2010 yılında meydana gelen ve 20 milyondan fazla kişiyi etkileyen sel felaketinin ardından "Pakistan Zekat Dağıtımı Projesi” kapsamında topladıkları 8 milyon liralık yardımı “Aile Gıda Paketi” ve “Aile Mutfak Seti” şeklinde Pakistan halkına ulaştırdıklarını anlatarak, "2010 yılında meydana gelen deprem sonrası 1,5 milyon kişinin çadır kamplarda yaşamaya başladığı Haiti’ye de 7,3 milyon TL tutarında yardım topladık. Toplanan bağışlarla bölge halkına insani yardım malzemesi ulaştırdık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum