CHP'de Deprem! Görevden Alındı

CHP'de Deprem! Görevden Alındı
CHP Milletvekili adaylarıyla ters düşen ilçe başkanları tek tek genel merkez tarafından görevden alınıyor. Bu görevden almalara bir yenisi daha eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yerköy İlçe başkanlığı uzun yıllardır yürüten, partide başka görevler de üstlenen Sancak Yılmaz Genel Merkez tarafından görevden alındı.

Kendisine yönelik uygulamayı haksızlık olarak nitelendiren ve bir milletvekili adayının ve ailesinin baskısı sonucu görevden alındığına dikkat çeken Yılmaz, “Umarım ve dilerim bu anlayış başka örgütlerimize sıçramaz. Bu anlayışı öfke ve nefretle kınıyor bu durumu Yozgat Cumhuriyet Halk Partisi ailesine duyurmayı bir görev kabul ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllardır hizmet eden Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz görevden alındığını kendisi yaptığı bir yazılı açıklama ile duyurdu.

GÖREVDEN ALINDI

Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Değerli hemşerilerim kıymetli CHP’liler.17 yıldır ilçemizde CHP ilçe başkanı olarak 5 yıl meclis üyesi olarak 4 yıl gençlik kolları başkanı olarak partimize ve ilçemize gücüm oranında hizmet ettim. Parti ve kurumlar hiç kimsenin şahsi yerleri değil bu görev bir nöbet devridir. Önemli olan bu görevi alınca görevi namusunla şerefinle yapmaktır. Ben görev yaptığım süre boyunca Atatürk ün emaneti olarak gördüğüm ve inandığım CHP’yi layıkıyla ile temsil ettim. Hiç bir zaman ne partimi küçük düşürdüm nede partililerimin başını öne eğecek bir iş yapmadım. Her zaman partimin onuru hep önde oldu. Ben adamcı değilim ben CHP’liyim her zamanda CHP’li olarak kalacağım partimin başarısı için gücüm oranında katkı sunmaya hazırım. İlçe başkanlığı görevinden ayrıldım diye hiç bir zaman birçok kişinin yaptığı gibi partime ihanet yapmam yapmayacağım da.

ADAYLAR GELİP GEÇİCİDİR

Adaylar gelip geçicidir kurumlar kalıcıdır parti adayların değil örgütündür örgüt kalıcıdır. Yerköy de birçok zayıf karakterli kişiliği benliği oturmamış kişi demeye utandığım kendini  sokakta CHP’li gibi solcu gibi Deniz Gezmiş gibi gösteren şahsiyetler sandık başına gidince seçimlerde partisine oy vermemiş ihanet ve ahlaksızlık yapmışlardır. Her seçimde bir bahanenin ardına alçakça sığınarak partimiz CHP kazanamaz nasıl olsa diye hep başka partilere oy vermişler ama gelip tekrar CHP’yi eleştirmişler az oy aldığımızı söylemişlerdir. Amaçları da zaten parti az oy alsın Sancak yılmaz gitsin idi. Ey kendini solcu sanan hain kişiliksiz şahsiyetler sen oy vermeyince tabi ki parti az oy alacaktır.

Namuslu ahlaklı CHP kültürü almış hiç bir kimse genel başkan da dahil olmak üzere hiç bir parti yöneticisine kızıp küsüp bir başka partiye oy verme hakkı yoktur. Partiden istifa eder işte o zaman hangi partiye verirse verir kimsede  bir şey diyemez. CHP terbiyesi almış bunu özümsemiş hiç bir kimse partisini satmamalı ihanet etmemelidir. Benimle birlikte uzun yıllar yöneticilik yapan yol arkadaşlarıma partim adına teşekkür ediyorum. CHP üyesi olmak benim için bir onurdur. Her zaman partimin örgütümün emrinde olduğumu her ne görev verilirse yapmak istediğimi söylemek isterim bu da bir parti terbiyesi ve ahlakıdır.

MİLLETVEKİLİ ADAYI PARTİ İÇİŞLERİNE KARIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat örgütüne emek veren sevgili yol arkadaşlarım beni bu süreçte üzen kitabında Cumhuriyet Halk Partisi kapatılıp, vakıf olmalıdır diyen genel başkanımızın Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına gelişini Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasını engelleme projesi olarak gören milletvekili adayının ve ailesinin partimizin iç işlerine karışarak örgütlere müdahale etmesi ve beni görevden aldırması bu anlayışın da genel merkezimizce kabul görmesi ve eski tarih ile MYK üyelerinin haberi olmadan bir yöneticinin inisiyatifi ile görevden alınmak beni üzmüştür. CHP yeni bir anlayışın şekillendiğini üzülerek ifade ediyorum. Maalesef Yozgat’ta örgüt hiyerarşisi ve disiplini kendisini her şey sanan bir ailece örselenmiştir. Umarım ve dilerim bu anlayış başka örgütlerimize sıçramaz. Bu anlayışı öfke ve nefretle kınıyor bu durumu Yozgat Cumhuriyet Halk Partisi ailesine duyurmayı bir görev kabul ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum