Öğrencilere AB Değerleri Politikaları Öğretilecek

Öğrencilere AB Değerleri Politikaları Öğretilecek
Şimdi de kendi köklü medeniyetimiz dururken öğrencilere AB değerleri, politikaları öğretilecek. Soruyoruz: batmış, çürümüş bir medeniyeti gençlerimize pazarlamanın ne değeri var?

Her şey Papa heykeli altında atılan imzayla başladı…

AB müktesebatı adına zina serbest bırakıldı, aileler parçalandı.

Domuz kasaplara girdi. LGBTİ sapkınlığı resmileşti, süt bankası  kurulmak istendi.

Önce Papa soykırım dedi, ardından AB ülkeleri soykırım yalanını kabul etti.

AB’den ne geldiyse kayıtsız şartsız uygulamaya konuldu.

Sevdasına medeniyetimizden kopartıldığımız AB, “Bana AB’yi anlat” sloganıyla okullara girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenciler Avrupa Birliği’ni Öğreniyor Projesi kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek. Geçtiğimiz ay uygulamaya konulan proje 24 ay sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nca, 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği (AB) değerlerini öğrenmeleri amacıyla gerçekleştirilecek yarışmaların ayrıntıları seminerle anlatıldı.

DURSUN ALİ BULUT

Hedef Tüm Öğrenciler

Okullarımızda, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü uhdesinde uygulamaya konacak Öğrenciler Avrupa Birliği’ni Öğreniyor ifsat projesi kapsamında, Türkiye’deki tüm okullarda AB anlatılacak. Çeşitli yarışma ve ödüllerle gençlerin beynine zerk edilecek olan AB değerleri, 10-18 yaş aralığındaki tüm öğrencilere öğretilecek. Dereceye giren birinciler, Ankara’da düzenlenecek ödül törenine davet edilecek. Türkiye çapında dereceye giren ilk 3 yarışmacı da daha sonra belirlenecek bir AB ülkesine çalışma gezisine gidecek.

Öğrencilere AB Değerleri, Politikaları Öğretilecek

Başkent Öğretmenevi’nde 81 ilden gelen öğretmen ve öğrencilerin katıldığı seminerde, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce öğrencilere yönelik ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi’yle ilgili bilgi verildi. Buna göre, ‘AB’yi Öğreniyorum’ bilgi yarışmasıyla öğrencilerin AB değerlerini öğrenmeleri teşvik edilecek. Yarışmalarla, 10-18 yaş aralığındaki öğrencilerin AB değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeylerinin eğitim faaliyetleri yoluyla artırılması hedefleniyor.

AB Tüm Okullarda Anlatılacak

Bu kapsamda, “Bana AB´yi Anlat” resim yarışmasına tüm ortaokulların 7. sınıf öğrencileri; “Bana AB´yi Anlat” slogan yarışmasına tüm ortaokulların 8. sınıf öğrencileri; “Bana AB´yi Anlat” kısa öykü yarışmasına tüm liselerin 9. sınıf öğrencileri katılabilecek. “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışması ise 21 pilot ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) yer alan liselerin 10. sınıf öğrencilerine açık olacak. 

Sevdasına medeniyetimizden kopartıldığımız AB,  “Bana AB’yi anlat” sloganıyla okullara girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi, kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Geçtiğimiz ay uygulamaya konulan proje 24 ay sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği (AB) değerlerini öğrenmeleri amacıyla gerçekleştirilecek yarışmalarının ayrıntılarını seminerle anlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi, kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek. 26 Aralık 2014 tarihinde AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü uhdesinde uygulamaya konulan proje 24 ay sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği (AB) değerlerini öğrenmeleri amacıyla gerçekleştirilecek yarışmalarının ayrıntılarını seminerle anlatıldı. Başkent Öğretmenevinde 81 ilden gelen öğretmen ve öğrencilerin katıldığı seminerde, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce öğrencilere yönelik ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi’yle ilgili bilgi verildi. Seminerde konuşan Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi Koordinatörü Dilek Selek Meydanlı, projenin 24 Aralık’ta başladığını ve 2 yıl süreceğini belirtti. Meydanlı, projenin temel olarak 81 ili kapsadığını ve AB değerleri konusunda bir farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi, kapsamında bir dizi yarışma düzenlenecek. Buna göre, ‘AB’yi Öğreniyorum’ bilgi yarışmasıyla öğrencilerin AB değerlerini öğrenmeleri teşvik edilecek. Yarışmalarla, 10-18 yaş aralığındaki öğrencilerin AB değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeylerinin eğitim faaliyetleri yoluyla artırılması hedefleniyor.

Yarışma Tüm İllerde Yapılacak

Bu kapsamda, “Bana AB´yi Anlat” resim yarışmasına 81 ilde yer alan  tüm ortaokulların 7. sınıf öğrencileri; “Bana AB´yi Anlat” slogan yarışmasına tüm ortaokulların 8. sınıf öğrencileri; “Bana AB´yi Anlat” kısa öykü yarışmasına tüm liselerin 9. sınıf öğrencileri katılabilecek. “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışması ise 21 pilot ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) yer alan liselerin 10. sınıf öğrencilerine açık olacak. Dereceye giren birinciler, Ankara’da düzenlenecek ödül törenine davet edilecek. Türkiye çapında dereceye giren ilk 3 yarışmacı da daha sonra belirlenecek bir AB ülkesine çalışma gezisine gidecek.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum