Valilik'ten At Bakıcısına 5 Bin Lira

Valilik'ten At Bakıcısına 5 Bin Lira
Şehirde başıboş dolaşan atları toplayan Edirne Valiliği, bu atlara bakması için 5 bin TL maaşla bir çoban tuttu.

Edirne Valiliği, şehir merkezindeki başıboş atlar için 5 bin lira maaşla çoban tuttu. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bugün beş bin lira alan çoban yoktur. Benim müdürlerim bile beş bin lira almıyor, vali bile onun 2-3 bin lira fazlasını alıyor" dedi.

ÇOBANA 5 BİN LİRA MAAŞ

Edirne Valiliği, kentin yaşam alanlarında gezen ve şehir içi trafiği tehlikeye sokan başı boş atların toplanmasında yaşanan mevzuat belirsizliği üzerine harekete geçti. Valilik tarafından, önce başıboş atlar için bir ahır hazırlatılarak, atların toplanması ve bakımı için de 5 bin lira maaşla çoban tutuldu.

SOSYAL MEDYADAKİ FOTOĞRAFLAR HAREKETE GEÇİRDİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden kendisine şehir merkezinde otlayan atlarla ilgili çok fazla fotoğraf gönderildiğini, bunun üzerine çoban tuttuklarını söyledi.

Bir çobanın eşiyle atların bakımını üstlendiğini ifade eden Şahin, "Sosyal medyadan 'Selimiye meydanında atlar otluyor' diye fotoğrafla geliyordu, bunlar abartılı değil. Belediye kedi, köpek denince akla geliyor ama at deyince bu belediyenin işi değil. Bu konuda bakanlıklarla yazıştık, netice alamadık. Sonra bir çoban tuttuk, beş bin lira veriyoruz aylık. Bugün beş bin lira alan çoban yoktur. Benim müdürlerim bile beş bin lira almıyor, vali bile onun 2-3 bin lira fazlasını alıyor. Şehir merkezini atlardan arındırıyoruz. Ahırda bakılıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.