Sıra Dışı Başkan!

Sıra Dışı Başkan!
Farklı davranışlarıyla sempati toplayan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, bisikletle şehri dolaşıyor.

 Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Hollanda, Danimarka, İspanya, Japonya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde görmeye alışık olduğumuz bir davranış sergiledi. Kent merkezindeki ana arterlerde hafta sonu ve mesai saatleri dışında bisikletle Kutlu, ilgi odağı olmaya devam ediyor.

TBMM’deki milletvekilliği ve Meclis İdare Amirliği döneminde sergilediği davranış ve sözleriyle gazetecilerin ve milletvekillerinin ilgi odağı olan Hüsrev Kutlu, başkanlık döneminde de aynı duruşu sergiliyor.Belediye başkanı seçildiği ilk günlerde belediye otobüsünün şoför koltuğuna geçen Hüsrev Kutlu, yağışlı havaların yerini sıcak havaya bırakmasıyla bisikletle gezmeye başladı.

Kendisine ait bisikletiyle kentin cadde ve sokaklarını gezen Kutlu’yu gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bisikletle ilerlerken esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Kutlu, hem sorunları yerinde görüyor hem de sağlıklı bir yaşam sürüyor. 7 yaşındanberi bisiklete bindiği ve iyi bir bisiklet sürücüsü olduğunu söyleyen Kutlu, şunları kaydetti.

“Başkanlığımız sonrasında elime fırsat geçtikçe bisiklete biniyorum. Zaman zaman yaya, zaman zaman bisikletle, zaman zaman ise makam aracımla geziyorum. Hepsinde kentin eksikliklerini farklı bir gözle görüyorum. Hem sorunları görüyorum hem de spor yapıyorum. Halka örnek oluyoruz, hem de eksikliklerimizi başka açıdan görüyoruz. Araç kullananların bisikletlere yönelik biraz daha hoşgörülü olursa bisiklet kullanımının yaygınlaşacağını düşünüyorum. İnşallah Adıyaman bir Hollanda kadar olmasa da, bir Almanya kadar olabileceğini düşünüyorum."

Vatandaşların, kendisi görünce şaşırdığını ifade eden Kutlu, “Bazen beni görünce ‘Ne kadar Başkana benziyor’ diyorlar. Bazıları direk sesleniyor. Küçük bir sorun varsa bisikletten inmeden sorunu konuşabiliyoruz. Vatandaş bize gelemese de biz vatandaşın ayağına gidiyoruz. Bir saat içerisinde şehir merkezinin tamamını gezmiş oluyoruz” şeklinde konuştu. Kutlu, Adıyaman'da ilk etapta 20 kilometre bisiklet yolu yapacağını kaydetti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum