Aktay: HDP Kürt Halkına Güvenmiyor

Aktay: HDP Kürt Halkına Güvenmiyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili adayı Yasin Aktay, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HDP'nin bu zamana kadar hep baskı ile çalışma yürüttüğünü ifade eden Yasin Aktay, HDP'nin Kürt halkına güvenmediğini söyledi. Aktay, PKK'nın da sözünde durmadığını dile getirdi.

AK Parti'nin bu zamana kadar hiçbir vatandaşa baskı uygulamadığını da belirten Aktay, ''Bizim seçim kaybettiğimiz iller oldu ama biz o ile gidip hiçbir baskı uygulamadık. Uygulayamayız da. Bize oy vermediler diye onlara hain, siz kandırıldınız demiyoruz. Sadece bu sonucu nasıl olumlu anlamda değiştirebiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Bununla birlikte şu da bir gerçek ki HDP Kürt halkına güvenmiyor. DHP acıdan ve kandan başka hiçbir şey söylemiyor. Tabir yerindeyse, ya benimsin ya da toprağın diyor. Böyle bir anlayış olamaz. Aslında onlar Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi değil, öyle olduklarını söylüyorlar ama ben Kürt halkı için ne yapmam gerekiyor diye düşünmüyor. HDP Kürt vatandaşlarımız için bu zamana kadar ne yaptı.? Kürt halkına seçenek sunmayan bir HDP var. Ya mesaj yoluyla ya direk olarak konuşarak vatandaşlarımız tehdit ediliyor. Bundan 3 gün önce köy koruyuculuğu yapan bir muhtarımız bunlara HDP'ye PKK'ya destek vermeyeceğini söyledi ve hain pusu sonucu öldürüldü. Bunu da bir mesaj olarak verdiler. Bölgemizde ne yazık ki seçimin böyle zorluğu var. HDP er gibi meydana çıkıp mertçe seçime girsin. Ama bunu yapamıyorlar" dedi.

HDP'nin seçim vaatleri ile ilgili de açıklamalar yapan Yasin Aktay, "Bu vaatlere HDP'nin Kemalist bir parti olduğu ortaya çıktı. Diyaneti kaldırma konusu bu bölgede ciddi sıkıntılar oluşturdu ve tepki aldı. HDP bu vaatlerle Alevilere ve CHP'nin üst kademesine yani Nişantaşılı kısmına sesleniyor. Bu vaatlerle bu bölgeden oy alamazlar. Bu seçim bildirgesi batıya hitap etmek için hazırlanmıştır. Zaten bu bölgede baskıyla iş yapmaya çalışıyorlar. Oraya da hitap etmek düşüncesi ile böyle bir çalışma yapmışlar'' şeklinde konuştu.

“PKK SÖZÜNDE DURMADI”

PKK terör örgütünün silah bırakma sözünü hala gerçekleştirmediğini ifade eden Aktay, örgütün sözünde durmadığını söyledi. Aktay, “Örgüt ve HDP genel olarak, Kandil silah bırakmayı iktidarı bırakmak gibi görüyor. Demokratik siyasete alışamadılar. Çözüm süreci demokrasinin en yüksek standartlara getirilme durumuydu. Bunu da gerçekleştirdik. Şimdi PKK'nın silah bırakması ile çözüm süreci sonlanacak ve terörü tamamen bitireceğiz” diye konuştu.

“KÜRT HALKI KAZANIMLARINI PKK İSTEDİĞİ İÇİN DEĞİL, HAKLARI OLDUĞU İÇİN ALDI”

Kürt halkı üzerinde bir vesayet kurulmak istendiğini ifade eden Yasin Aktay, ''AK Parti olmasaydı, Kürt halkımız bu kadar büyük kazanımlar elde edemezdi. Bu kazanımlar PKK'dan dolayı değil, bu kazanımları hakları olduğu için aldılar. Bu yaptıklarımız lütuf değil, ama bir takdir de hak etmiyor mu? Diğer yandan Kürt çocuklarımız dağda ölmesin, dünya medeniyetine katkıda bulunması gerekir diye biz yıllardır söylüyoruz. Şuanda Kürt gençleri üzerine bir kumar oynanıyor. Çocuklarımız bunu hak etmiyor. 18 yaşın altında çocuklar Kandil'de. Bu kumar ciddi bir çocuk istismarıdır. Çocukların rızası var gibi farklı olaylar oluşturuluyor ama 18 yaşının altındaki çocuğun böyle durumlarda rızası olmaz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum