'Soydum Ama Hırsızlık Sayılmaz'

'Soydum Ama Hırsızlık Sayılmaz'
Ziraat Bankası'nı soyan HDP adayından şaşırtan açıklama

HDP’ye yakın medya organları aracılığıyla açıklama yapan Çubukçu, “Soygunu doğrudan doğruya inandıklarımız için yaptık” dedi. 

HDP’nin Ankara 2. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Aydın Çubukçu, 1971 yılında Ziraat Bankası para nakil aracını soyan silahlı sol militanların ekip şefi olduğu yönündeki haberimiz üzerine bir açıklama yaptı. Çubukçu, adeta ‘Soydum ama bu soygun sayılmaz!” diyerek şaşırttı.

BİZİMKİSİ FARKLIYDI!

HDP’ye yakın medya organları aracılığıyla açıklama yapan Çubukçu, “Banka hortumlamak ya da kredi usulsüzlüğüyle para çalmak, banka soymaktan farklıdır. Kendi çıkarımız, kendi refahımız için değil doğrudan doğruya inandıklarımız için yaptık. Bunun bedeli olarak da 19 yıl hapis yattım. Kul hakkı yemedim, kimsenin şahsi malını talan etmedim” dedi.

DENİZ GEZMİŞ İÇİN SOYMUŞLAR!

Haberimizin ardından Aydın Çubukçu’yu savunmaya geçen HDP medyası da, hiçbir inandırıcılığı bulunmayan bir gerekçe ortaya koyarak, soygunun Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam sehpasından kurtarılması için yapıldığını öne sürdü. Soygun, böyle bir gerekçeyle adeta meşrulaştırılmaya çalışıldı. 

untitled-3-004.jpg

 

 

KÜRKÇÜ DE BİR AÇIKLAMA YAPACAK MI?

1971’de İzmir'den Denizli'ye para taşıyan Ziraat Bankası aracı, Çubukçu’nun başında bulunduğu sol bir terörist ekip tarafından gasp edildi. Soyguncular 4 milyonla ortadan kayboldular. Çubukçu’nun kısa sürede yakalandığı olayın yargılamaları esnasında, soygunun gerçekleştirilebilmesi için Ziraat Bankası’na 2 eleman yerleştirildiği ve soygunun bunların desteği ile gerçekleştirildiği ortaya çıktı. 

KAYIP 100 BİN İDDİASI

Paranın önemli kısmı değişik noktalarda ele geçirilirken, kayıp olan 100 bin liranın üzerindeki bir kısım için uzun yıllar yargılama devam etti. Ancak bir sonuç alınamadı. Mahkeme tutanaklarında, buna yakın bir miktarın da Çubukçu ve arkadaşlarınca Dev Genç Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü’ye aktarıldığı kayıtlara geçmişti.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum