Müslüman Kadın Kimliğine Darbe

Müslüman Kadın Kimliğine Darbe
Söz Eylem Platformu, sözde muhafazakârların biraraya gelip düzenlediği ‘tesettür’ defilesini, kapitalizm tarafından Müslüman kadının kimliğine vurulmaya çalışılan bir darbe olarak yorumladı.

Türkiye'nin muhafazakâr markalarının Cemile Sultan Korusu'nda düzenlediği, 'Tarz-ı Bahar' defilesi tartışmalara sebep oldu. Defileyi, "Tesettürün muhafazaKARlaşmasına hayır" sözleriyle eleştiren Söz Eylem Platformu sözcüsü Emine Nur Çakır, tesettür modasını, 'kapitalizm tarafından Müslüman kadının kimliğine vurulmaya çalışılan bir darbe' olarak yorumladı.

 

untitled-5-001.jpg

 

KONUKLAR DA  RAHATSIZ OLMUŞ

Defileye katılan davetlilerin birçoğunun durumdan rahatsız olarak mekândan ayrıldığını ve çıkışta Söz Eylem Platformu protestosuna destek verdiğini anlatan Çakır, "Birçok kişi eylemimize destek oldu. Defileye ilginin az olduğu belirtildi. Tesettürün podyumda sergilenmesinden pek çok kişi rahatsız oldu. Sanki zorla gitmiş gibilerdi. Defileye katılıp bu durumdan rahatsız olan kadınlar gelip bizi dinledi ve dinledikten sonra 'evet haklısınız' diyerek mücadelemize saygı gösterdi" dedi. 

 

untitled-4-001.jpg

 

MODA KİSVESİ ALTINA SOKMAYALIM

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı ve başörtüsü yasağından dolayı 28 Şubat mağduru olan Habibe Öçal ise başörtüsünün modaya kurban edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Öçal,“Günümüzde başörtüsü sadece görüntü olarak kaldı ve başörtüsünün içi boşaltıldı. Kadınlar olarak dışımızı doldurup içimizi boşaltmaya gitmeyelim. Bedenimiz ve başörtümüzü kimseye malzeme etmek zorunda değiliz. Kapitalizmin bize dayatmaya çalıştığı ifadeler altına başörtüsünü hapsetmeyelim. Başörtüsünü moda kisvesi altına sokmayalım" diye konuştu.

 

untitled-7.jpg

 

 

 

untitled-6.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum