Sanal Şiddet Uyarısı

Sanal Şiddet Uyarısı
Savaş ve şiddet içerikli sanal oyunlar çocukların psikolojisini bozduğu gibi, şiddet eğilimli bir neslin yetişmesine de zemin hazırlıyor.

Şiddetin gelişimi ve yaygınlaşmasında savaş ve şiddet içerikli sanal oyunların büyük etkisi olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, çocukların psikolojisini bozan ve her geçen gün şiddete zemin hazırlayan bu oyunlara karşı ebeveynleri uyarıyor. 

untitled-1-018.jpg

Toplumdaki şiddetin temel sebebinin şiddet içerikli oyunlar ve TV programları olduğuna dikkat çeken Pedagoji Derneği Başkanı Uzman Pedagog Mehmet Teber, genç nesli tehdit eden Metin 2, Knight, Aion, Tanrıça'nın Kılıcı, Desert Operations ve Counter Strike gibi oyunlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

untitled-2-008.jpg

ŞİDDETİ NORMALLEŞTİRİYOR

Sanal oyunların, şiddeti görsel hale getirip, çocuğun önüne sunduğu için rol-model alarak öğrenme döneminde olan çocuğun gördüklerini örnek aldığını söyleyen Teber, "Çocuklar oyunlardaki karakterleri rol-model aldığı için günlük hayatta karşılaştığı sorunları şiddetle çözme yoluna gidebiliyor. Şiddet onun için sıradan hale geliyor. Şiddet tohumlarının ekilmesini engellemezsek bir sonra ki nesilde bu gibi hatta daha ciddi sorunları yaşayabiliriz" diye konuştu.

 

untitled-3-005.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum