Yerli Helikopter ATAK Polonya Yolcusu

Yerli Helikopter ATAK Polonya Yolcusu
Yerli helikopterimiz ATAK, Polonya için de üretilecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile MESKO SA firması arasında, Polonya Taarruz Helikopter Programı kapsamında mutabakat muhtırası imzalandı. IDEF 2015 Fuarı’nda, imzalanan anlaşma ile TUSAŞ tarafından üretilen ATAK helikopterleri Polonya’ya üretilecek. Polonya Silahlı Kuvvetleri’nin, envanterini modern bir taarruz helikopteri ile güçlendirme ihtiyacı doğrultusunda başlatılan KRUK Programı kapsamında, 32 adet taarruz helikopterinin tedarik edilmesi planlanıyor. TUSAŞ, T129 ATAK Helikopteri ile bu tedarik programına katılım sağlıyor.

050520152325542396241_3.jpg

Torpido’ya karşı Tork

Savunma teknolojileri alanında Türkiye’nin en büyük kuruluşu olan ASELSAN, geliştirilen harp sistemlerinin yanı sıra tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını sağlamak üzere geliştirilen yeni nesil tanksavar füze sistemini ilk defa sergiliyor. ASELSAN, yeni geliştirdiği Torpido Karşı Savunma Torpidosu (TORK) ile tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını sağlamak üzere geliştirmiş olduğu yeni nesil tanksavar füze sistemini ziyaretçilerle ilk kez buluşturuyor.

BAE yerli Hürkuş’a sanal gösterge paneli yapıyor

BAE Systems ve Türk teknoloji şirketi Fotoniks uçak gösterge sistemlerinin geliştirilmesi ve bölgesel olarak dağıtımı ile ilgili olarak işbirliği anlaşması imzaladıklarını duyurdular. Anlaşmanın bir parçası olarak Fotoniks, BAE Systems’in LiteHUD Sanal Gösterge Paneli’ni Hürkuş’un temel eğitim uçaklarındaki Sanal Gösterge Paneli sistemine entegre etmek için çalışacak. İki şirket ayrıca, lokal ve bölgesel Pazar için Fotoniks’in Ankara’da bulunan tesislerinde Sanal Gösterge Paneli sistemini geliştirecek.

050520152326212397358_3.jpg

Sarsılmaz, bayanlara pembe tabanca üretti

Düzce’de kurulu fabrikasında dünyanın her yerine silah ihracatı yapan köklü firma Sarsılmaz yeni silah koleksiyonunu İDEF’te tanıttı. Sarsılmaz İhracat Müdürü Hakan Özdallı, yarı otomatik silahların sivillere satışının yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılabildiğini belirterek burada ciddi ihracat rakamlarına ulaştıklarını söyledi. Stantta yer alan piyade tüfeğini ise baştan aşağı kendilerinin geliştirdiği bir ürün olduğunu belirten özdallı “bir şarjörü 30 mermi alabiliyor. Dünyada birçok ülkeye ihracatını yapıyoruz. Türkiye’de de resmi güvenlik kurumlarına satışı mümkün” dedi. Özdallı ayrıca ABD silah pazarının yüzde 40’ını bayanlar oluşturduğu için onlara özel pembe ve mor silahlar ürettiklerini de belirtti.

050520152326412398029_3.jpg

Vekon’dan zırhlı prefabrik karakol

Vefa’nın büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, Zırhlı Modüler Üniteleri’ni 12’nci IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda görücüye çıkardı. AB standartlarında üretilen Zırhlı Modüler Üniteler, daha çok güvenlik kulübesi ya da karakol amaçlı olarak kullanılan kabinler ve konteynırlardan oluşuyor. Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, tehditlerden korunmak amacıyla kullanılan Zırhlı Modüler Üniteler’in ilk defa IDEF Fuarı’nda görücüye çıktığını belirtti. Özgül Yücel Zırhlı Modüler Üniteler’in daha çok güvenlik kulübesi ya da karakol amaçlı olarak kullanılan kabinler ve konteynırlardan oluştuğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum