İtalya'da Vahşi Pazar

İtalya'da Vahşi Pazar
Geçtiğimiz ay bir mülteci botunun batması sonucu 700 kişinin ölümü ile gündemde olan İtalya’da, mültecilerin kullanıldığı ahlaksız bir ‘fuhuş’ ve ‘uyuşturucu’ pazarı oluştuğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ay Akdeniz açıklarında mültecileri İtalya’ya kaçıran botun batması sonucunda 700 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından, insan tacirlerinin kaçırdıkları kadınlardan ek olarak para isteyip ödeyemeyince fuhuşa zorladıkları ve bunu ‘Pazar’ haline getirdikleri ortaya çıktı.

FUHUŞ İÇİN İNSAN TAŞIYORLAR

Afrika’dan Avrupa’nın birçok ülkesine insan kaçıran tacirler, sadece İtalya’ya 2014 yılında 18 bini kadın olmak üzere 170 bin kişinin trafiğini sağladılar. Kaçırılan kadınların kimlik pasaport gibi belgelerini ellerinden bulunduran tacirler 50 bin Euro gibi bir para talep edip ödeyemeyen kadınları da fuhuş yapmaya zorladılar. Bu ahlaksızlık pazarı New York Times muhabiri ile röportaj yapan Nijeryalı bir kadın mültecinin açıklamalarıyla ortaya çıktı.

untitled-7-001.jpg

YA UYUŞTURUCU YA ÖLÜM

Ahlaksızlıklarına bir de vicdansızlık ekleyen insan tacirleri erkeklerden de aynı parayı talep edip ödeyemeyenlerin ise ya çok zor koşullarda çalışmalarını ya da uyuşturucu ticaretine girmelerine ön ayak oluyorlar. Aynı gazeteye bilgi veren Ganalı göçmenler, İtalya’ya Libya üzerinden geldiklerini, ancak burada da esir kampları gibi yerlerde tutularak ya çok zor koşullar altında çalıştırıldıklarını, ya da uyuşturucu ticaretine zorlandıklarını belirttiler.

untitled-8-001.jpg

HÜKÜMET MEMNUN

BU kadar fazla mültecinin göç etmesine rağmen en fazla birkaç bin kişinin kalabileceği 100 tane koruma evine sahip İtalya, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) hazırladığı rapora göre, gayri safi yurt içi hâsıla (GYSH) hesaplamasına fuhuş ve uyuşturucu gibi yasadışı faaliyetlerin de eklenmesiyle dünyada GYSH’si en fazla yükselen ülke oldu.

untitled-9-001.jpg

AKDENİZ 40 GÖÇMENİ YUTTU

AKDENİZ'DE Sicilya açıklarında bir göçmen trajedisi daha yaşandı. Yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetti. Save the Children yardım kuruluşu, 137 göçmenin patlayan şişme bottan denize düştüğünü ve kurtarma teknesi yaklaşırken 40 kadar kaçağın boğulduğunu duyurdu. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum