Hesap Ortada Geçinemiyoruz

Hesap Ortada Geçinemiyoruz
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Saadet Partisi Ankara 2. Bölge Adayı Mustafa Destici ve İlyas Tongüç Ankaranın Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinde halkla buluşarak sıkıntılarını dinledi.

Ziyaretler sırasında eline kâğıt, kalem alan bir vatandaş, gelir ve giderlerini Destici’ye gösterdi. 17 yıldır çalıştığını, son yıllarda ise çok büyük sıkıntıda olduğunu bildiren vatandaş, “Hesap ortada başkanım geçinemiyoruz!” diyerek tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Milli İttifak Ankara 2. Bölge Adayı Mustafa Destici ve beraberindeki Milli İttifak adayları, Ankara’nın Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirerek halkla buluştu. Ziyaretlere Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Milli İttifak Ankara 2. Bölge Adayları İlyas Tongüç ve Selahattin Şenliler de katıldı. Esnaf ziyaretleri sırasında bir kahvehanede Destici’nin yanına gelen bir vatandaş, eline kâğıt kalem alarak gelir ve giderlerini gösterdi, geçinemediğini ifade etti. 17 yıldır çalıştığını, eskiden durumunun daha iyi olduğunu ancak son yıllarda büyük sıkıntılar içinde hayat mücadelesi verdiğini ifade eden vatandaş, “Hesap ortada başkanım geçinemiyoruz!” diyerek tepkisini gösterdi.

Vatandaşın Sıkıntılarını Biliyoruz

Ziyaretler sırasında konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, işçi, esnaf, emekli ve memurun zor durumda olduğunu gördüklerini belirterek, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Vatandaşın sıkıntılarını çok iyi bildiklerini dile getiren Destici, “Bugün problemleri yerinde dinledik. Her kesimin sıkıntıları var. 12 milyona yakın emeklinin 8 milyondan fazlası açlık sınırının altında maaş alıyor. Yapılan zamlar ise komik düzeylerde. Çalışan kesimin durumu da farklı değil. 12 milyon çalışanın, 6 milyonu asgari ücretli. Asgari ücretin altında da maaş alanlar var. Halkın aşağı yukarı 30 milyonu açlık sınırının altında yaşıyor. İşsizlerimiz var. Türkiye’de çalışan işçilerin yüzde 50’sinden fazlası da kayıt dışı. Bunların sigorta ve sağlık primleri yatmıyor. Ev hanımları var. Bunları da hesapladığımız zaman Türkiye’de 20 milyondan fazla işsiz karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin 50 milyondan fazlası açlık ve yoksulluk sırının altında yaşıyor. Çiftçilerimiz de mağdur. Bahçelerin yüzde 80’i atıl vaziyette” diye konuştu.

 

Ekonomik Sıkıntılar Gözle Görünür Hale Geldi

Milli Gazete'nin haberine göre, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Milli İttifak Ankara 2. Bölge Adayı İlyas Tongüç ise vatandaşların içinde bulundukları ekonomik sıkıntıların gözle görünür hale geldiğinin altını çizerek şunları kaydetti: “Milli İttifak ile beraber bir heyecan dalgasının oluştuğunu görüyoruz. Toplumun bütün kesimleri bizim daha önce belirttiğimiz sıkıntıları yaşar hale geldi. 2009’dan itibaren Türkiye durgun bir ekonomik sürece girdi. Kriz teğet geçmemiştir, delip geçmiştir. Son üç yıldır ise pazar çantalarının küçüldüğünü, iş sahiplerinin senetlerini ödeyemediğini, işsizler ordusuna kalımların en üst seviyeye ulaştığını görüyoruz. Bütün bunları toplum artık bire bir hissetmeye başladı. Bu ekonomik politikalarla artık yürüyemeyiz. Bu seçimler çok önemlidir. İktidara ikaz kartının gösterilmesi gerekir. Bunun adresi ise Saadet Partisi’dir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum