Suriye'de Büyük Bir Operasyon Yapacağız'

Suriye'de Büyük Bir Operasyon Yapacağız'
Hizbullah lideri Nasrallah, Kalamun'da bir operasyon hazırlığında olduklarını ancak konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ABD Kongresi'nde geçen hafta Cumhuriyetçiler tarafından gündeme getirilen Irak'taki Kürt ve Sünni grupları silahlandırma teklifi hakkında konuşurken ABD'nin tüm bölge ülkelerini bölmek istediğini öne sürdü. Nasrallah, Hizbullah'ın Suriye'nin Kalamun bölgesinde büyük bir taarruz hazırlığında olduğunu söyledi.

Hizbullah'a ait El-Manar televizyonunda konuşan Nasrallah, ABD'nin IŞİD'e karşı oluşturduğu koalisyonun önce Irak sonra tüm bölgeyi "mezhebi ve etnik" temellere göre bölmeyi hedeflediğini iddia etti. 

Nasrallah, "Arapları, Kürt, Şii, Sünni diye mezhebi ve siyasi temelli bölmek istiyorlar. Bölge ülkeleri zayıflatılacak, birbirleriyle savaştırılacak ve bölünecek. Irak’ın bölünmesi için attıkları ilk adım, ABD Kongresi’nin aldığı Iraklı grupları silahlandırma kararıdır. Irak’ta yapılan, bölgede yapılandan bağımsız değildir. Yemen’i, Irak’ı, Suriye'yi, tüm bölge ülkelerini bölmek istiyorlar. Hatta kendileriyle işbirliği yapanları bile bölecekler. Gün gelecek Suud’u da bölecekler" dedi.

Suriye'nin Kalamun bölgesinde Hizbullah ve silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalarla ilgili olarak Nasrallah şunları kaydetti:

"İddia edilenin aksine İdlip ve Cisr eş-Şugur'un düşmesinden sonra yeni bir cephe açmak için bir saldırı yapmış değiliz. Biz onlara saldırmadık. Onlar bize saldırdı. Lübnan topraklarındaki Arsal'da insanları öldürdüler, askerleri kaçırdılar. Biz Suriye’ye girmeden önce Arsal onların işgali altındaydı. Hayali bir tehditten değil, fiilen olan bir durumdan bahsediyoruz."

Nasrallah, "Lübnan devleti, sınırdaki terör tehdidine karşı bir şey yapabilecek durumda değil. İnsanlar barış içerisinde yaşasın diye kayıplar vermeye hazırız. Saldırı ve tehditler karşısında eli kolu bağlı duracak değiliz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum