Akdoğan’dan Bese Hozat’a Çağrı!

Akdoğan’dan Bese Hozat’a Çağrı!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Malatya’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akdoğan, burada, KCK’nın Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleyi bırakmayı hedefleyen kongreyi toplamayı gündemlerinden çıkardıkları yönündeki açıklamasını değerlendirdi, şunları söyledi:

Yine Kandil’den bir tanesi konuşmuş (Bese Hozat), diyor ki ‘Biz kongre toplayacaktık silah bırakmak için ama hükümet gereken adımları atmıyor. Anayasayı da değiştirmedi, toplamıyoruz kongreyi.’ Yani Nisan- Mayıs’ta kongre toplayacaktı bu arada nasıl anayasa değişecek? Meclis kapalı. Böyle bir kandırmaca var mı? Seçimden önce meclis kapalıyken nasıl anayasa değişecekti? Bu anayasayı millet değiştirecek, milletin mutabakatıyla değiştirilecek. Yani senin elinde silah var, ‘onu yap, bunu yap’, böyle bir süreç değildir çözüm süreci. Senin tehdit ve şantajlarınla yürüyen bir süreç değil. Bu iktidar, millet ne derse onu yapar. Milletin kabul etmeyeceği hiçbir adım atmaz.

GEL KENDİN İKNA ET

Gel kendin ikna et Türkiye toplumu burada duruyor.Muğla’daki Trabzon’daki insanı, gel kendin çaba göster. Ben senin örgütsel hedeflerini gerçekleştirme memuru muyum? Bizim çözüm sürecinden anladığımız; Bütün vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin gelişmesidir. İnsanca bir yaşama kavuşmasıdır. Yoksa örgütlerin amaçlarını hayata geçirme süreci değil bu. Böyle bir şey olabilir mi? Sen öldürmek ve ölmek üzerinden bir yöntemi hala savunuyorsun. Bu ışık ve karanlık gibidir. Demokrasi ışıktır, aydınlıktır, terör ise karanlıktır. Bir yerde aydınlık varsa orada artık karanlık yoktur. Demokrasi varsa silah olmaz, silah kabul edilemez. Bu bir meydan okumadır, bu bir tehtitdir. Sen hem tehdidi devam ettireceksin, hem öbür taraftan senin uzantıların demokrasi havarisi gibi pozlara girecek.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.