Bakan Çelik 2023 İşsizlik Hedefini Açıkladı

Bakan Çelik 2023 İşsizlik Hedefini Açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Nihai hedefimiz 2023 yılında işsizlik oranını yüzde 5 düzeylerine çekmektir" dedi.

İŞKUR'un ev sahipliğinde düzenlenen Dünya İstihdam Kurumlar Birliği (WAPES) Kongresi'nin açılış programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2023 yılında işsizlik oranını yüzde 5 düzeylerine çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Çelik'in konuyla ilgili açıklamaları şöyle;

"İş gücü piyasasındaki arz-talep uyuşmazlığını gidermek noktasında, sayıları 4 bini aşan iş ve meslek danışmaları sayesinde İŞKUR tarafından işe yerleştirilenlerin sayısını her geçen yıl artırmaktayız. 2008'den bu yana uyguladığımız istihdam teşviklerinin sonuçlarını analiz ettiğimizde en verimli sonucunda iş başında eğitim programlarından alındığını gördük. Bu çerçevede 1 ay önce yeni istihdam teşvik paketinin temelinde işbaşı eğitimlerini koyduk ve işverene de çeşitli avantajlar sağladık. Bu çalışmalarımız sonucunda Türkiye'de istihdamı daha iyi noktalara taşımayı hedefliyoruz. Nihai hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 yılında işsizlik oranını yüzde 5 düzeylerine çekmektir."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.