'İran Sünnileri Rahatsız Ediyor'

'İran Sünnileri Rahatsız Ediyor'
Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 9. Al Jazeera Forumu sona erdi.

Dünyanın dört bir yanından gelen haberciler, siyasetçiler, aktivistler ve sivil toplum çalışanları, üç gün boyunca ‘Arap Dünyasında Çatışma ve Değişim’ başlıklı forumda düzenlenen panel ve seminerlere katıldı.

Forumun son gününde ‘Arap Dünyasında Otoriter Rejimler ve Demokrasinin Geleceği’ konulu panelin açılış konuşmasını, eski Al Jazeera Genel Müdürü Vaddah Hanfar yaptı.

‘İran’ın tavrı Sünnileri rahatsız ediyor’

Al Jazeera’den ayrıldıktan sonra Şark Forumu’nu kuran Hanfar, akademisyenler, haberciler ve aktivistlerin tek çatı altında buluştuğu bu platformu kurarken, bu toprakların özünde olan ve uzun yıllar Osmanlı Devleti’nin kontrolündeki bölgelerde görülen ‘birlikte ve uyumlu yaşama hissini’ yansıtmak istediğini söyledi.

Arap halklarının kültürlerinde bulunan doğal bağlara rağmen birbirleriyle savaştığını söyleyen Vaddah Hanfar, İran ve Türkiye’de var olan kurumsallaşma sayesinde bu sorunun yaşanmadığına dikkat çekti.

İran devletinin son dönemdeki tavrının 'Sünnilere Sünni olduklarını hatırlattığını’ söyleyen Hanfar, İran’ın ‘Araplar arasındaki bölünmüşlükten ve güç boşluğundan faydalandığını’ belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum