Erdoğan-Akıncı Ortak Açıklama Yaptı

Erdoğan-Akıncı Ortak Açıklama Yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortak basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Çözüm fırsatı heba edilmemelidir. Çözüme müzakere masasında oluşacaktır. KKTC üzerinde baskı kurulması beyhude bir çabadır. Kıbrıs'ta adil bir çözüm herkesin çıkarınadır.

- KKTC'nin su problemine çözüm bulmak için çalıştık. Adeta çağın projesidir. Kıbrıs'a 75 milyon metreküp suyu taşıyoruz. Kıbrıs için üniversite, ekonomi alanında Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kardeş Kıbrıs'a sahip çıkıyoruz, çıkacağız. Kıbrıs Türklerinin meşru hakları muhafaza altında. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Mustafa Akıncı'nın açıklamalarından satırbaşları;

- Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi Kıbrıs sorununda önemli bir eşiğe gelmiş durumdayız. Benim izlemlerim ek bir güç kaynağıdır. Öyle inanıyorum ki uluslararası konjonktüründe etkisi olacaktır. Bu tek taraflı bir uğraş olamaz.

- 2015 yılının bir çözüm yılı olması için gayret edeceğiz. Bu konu sadece bizi bağlı değil. Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kavga yerine birleştirici bir çözüm olabilir. Yunanların Avrupa Birliği'ne girmesi ekonomik olarak çözüm oldu. Yakın bir gelecekte başlayacak olan müzakerelerde ileri gideceğiz. Rum toplumu liderliği de bizimle yürüsün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.