PKK'dan Alimlere Tehdit

PKK'dan Alimlere Tehdit
SASAM Başkanı Süleyman Erdem, Güneydoğu izlenimlerini Vahdet’le paylaştı. Erdem, Marksist terör örgütü PKK'nın, Güneydoğu'daki din alimleri ile kanaat önderlerine büyük bir baskı uyguladığını anlattı.

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), çözüm sürecini yerinde gözlemlemek  ve bölgedeki sorunları raporlaştırmak için gittiği Güneydoğu gezisini tamamladı.

10 günlük süre içinde Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Mardin ve Şanlıurfa’daki resmi kurumları, farklı görüşteki STK'ları ve bölgenin önemli isimlerini ziyaret eden SASAM yetkilileri, geziye ilişkin izlenimlerini Vahdet'le paylaştı.

PKK MAHKEMESİNE BAŞVURU ARTTI 

Terör örgütü PKK'nın bölgede kurduğu mahkemelerin etkisinin giderek arttığını gözlemlediklerini aktaran SASAM Başkanı Süleyman Erdem, "Bölgedeki bazı insanların 'PKK mahkemesi çok hızlı karar alıyor. Tasvip etmesek de işleyişi hızlandırmak için oraya müracaat etmek durumunda kalabiliyoruz'  şeklinde söylemlerine şahit olduk. Özellikle alacak verecek meselesinden söz konusu mahkemelere gittiği söyleniyor" dedi.

AÇIKCA SÖYLEMEDİ AMA... 

Çözüm sürecine aşiret reisleri ile din alimlerinin yeteri kadar müdahil olmamalarından yakınanların sayısının çokluğuna dikkat çeken Erdem, "Tillo'ya Şeyh Bedrettin ile görüşmeye gideceğimizi öğrenen vatandaşlar, 'Şeyh Bedrettin gibi din alimleri ve diğer aşiret ağaları bölgede çok ağırlığı olan ve sözü dinlenen kişilerdir. Onlar çıkıp konuşsalar çözüm adına çok etkili olur. Ama maalesef onlarda bir şey yapmıyor' şeklinde sitemde bulundu. Biz de Şeyh Bedrettin'e bu sitemi ilettik. Kendisi bize açıkça söylemese de PKK tarafından baskı ve tehdide uğradıkları ima yoluyla söyledi" diye konuştu.

untitled-1-025.jpg

6-8 EKİM TRAVMASI DEVAM EDİYOR

Ölümlerle sonuçlanan Kobani olaylarının hala bölgede konuşulduğunu anlatan Erdem, şunları söyledi: "6- 8 Ekim'in olaylarının devlet kurumları da dahil her kesimi aşırı derecede etkilediğini gördük. Bu olay hala orada sürekli konuşulanlar arasında. Çok ilginçtir ki HÜDA PAR'ın eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza'nın bu olaylarda parmağı olduğunu söylüyor. CIA kanadıyla bu olayın başlatıldığına dair bir iddiaları var."

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum