Cemevleri İbadethane Olacak

Cemevleri İbadethane Olacak
BTP Genel Başkanı Haydar Baş, mezdepdaşlarına "ibadethane" sözü verdi.

Gaziosmanpaşa’da bulunan Fatma Ana Cemevi’ni ziyaret eden Haydar Baş, cemevlerinin Peygamber Efendimiz döneminde de olduğuna işaret ederek, “Hükümet kiliseyi ibadethane sayıyor da, cemevlerini neden saymıyor" diye sordu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Fatma Ana Cemevi’ni ziyaret etti.

Alevi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği BTP Lideri’ni Fatma Ana Cem Vakfı Başkanı Murtaza Baytok ve Fatma Ana Cem Vakfı Dedesi Bektaş Akkaya karşıladı.

Akkaya, BTP Lideri için “Haydar Baş Hocamız, Ehl-i Beyt sevdalılarının üstü kapatılan haklarını tek tek meydana çıkarmış ve günümüz dünyasında insanlığın önüne koymuştur” dedi.

Kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden Haydar Baş ise “İlimde en önde olan insan İmam Ali Efendimizdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ilmin şehri, Hz. Ali de ilmin kapısıdır. Yani bir insan ilim şehrine girmek isterse mutlaka Ali kapısından geçmesi lazım” dedi.

Cemevleri ibadethane olacak

BTP Lideri, “Cemevlerini ibadethane olarak tanıyacağız, dedelere maaş bağlayacağız, ihtiyaç olan yerlere cemevi yapacağız ve Ehl-i Beyt Üniversitesi kuracağız” dedi.

Kiliseyi tanıyorsun da, cemevini neden tanımıyorsun?

“Cemevleri halen hukuki statüye kavuşturulmadı” diyen Haydar Baş, şöyle devam etti: “Türkiye’de ibadethane adı altında 60 bin tane kilise açıyorsun, hepsine hukuki imkânlar tanıyorsun. Hıristiyana, Museviye buralarda istediğiniz kadar ayin yapabilirsin, diyorsun. Müslümana da ‘sen Alevisin, böyle bir hakkın yok. Cemevin hukuki değildir’ diyorsun. İşte ben buna karşı çıkıyorum. Allah nasip ederse TBMM’ye girdiğim gün bu hakkınızı ben alacağım. Bu arkadaşlar ‘cami vardır, cemevi yoktur’ diyor. Şimdi cemevinin olduğunu size ispat edeyim mi?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum