Necati Şaşmaz O Haberi Yalanladı

Necati Şaşmaz O Haberi Yalanladı
Necati Şaşmaz hakkında Habertürk tarafından yayınlanan 7 milyon liraya ev aldı haberlerini avukatı aracılığıyla yalanladı.

Necati Şaşmaz'ın avukatı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Habertürk Gazetesi’nde 07.05.2015 (bugün) “7 milyon liraya ev aldı” başlığıyla yayınlanan ve devamla müvekkilim Necati Şaşmaz’ın “Fenerbahçe Ordu Evi’ne yakın bir rezidanstan 2 milyon 600 bin dolara ev aldığına” dair haber tamamen uydurma ve asılsızdır.

“Kurtlar Vadisi Pusu” nun başrol oyuncusu müvekkilim Necati Şaşmaz, “haberde sözü edilen rezidanstan hiçbir şekilde ev almamış ve alması da söz konusu değildir”.

Haberde ayrıca müvekkilim Necati Şaşmaz’ın “Ataşehir’de onlarca daire ve dükkanı olduğu” yazılmıştır. Bu iddialar da tamamen gerçek dışıdır.

Bu haberde müvekkilim Necati Şaşmaz’ın ismi üzerinden söz konusu rezidansın reklamı yapılmaktadır.

Yayının içeriğinde müvekkilim Necati Şaşmaz hakkında kişilik haklarını ihlal eden, haksız ve gerçeğe aykırı ifadelerde bulunulduğu yetmiyormuş gibi bir de müvekkilim Necati Şaşmaz’ın fotoğraflarıyla, daire satın aldığı iddia olunan rezidansın fotoğrafları birlikte yayınlanarak haberin inandırıcılığı pekiştirilmeye çalışılmış, “içerisini de kendisinin yaptıracağı” belirtilerek gerçek olmayan ve uydurma haber amaçladığı üzere “rezidansın reklamının” gerçekleştiği bir habere dönüştürülmüştür.

Halk tarafından sevilen ve takdir edilen bir kişi olan müvekkilim Necati Şaşmaz’ın maddi ve manevi haklarına yönelik ihlaller sebebiyle tüm şikayet ve dava hakları kullanılacak olup, söz konusu yayınların da derhal kaldırılması gerekmektedir.

“Basın, olayları izleme, araştırma, değerlendirme, yayma ve böylece kişileri bilgilendirme, öğretme, aydınlatma ve yönlendirmede yetkili ve aynı zamanda sorumludur. Basının bu nedenle ayrı bir konumu bulunmaktadır. Ne var ki basın özgürlüğü sınırsız olmayıp, yayınlarında Anayasanın Temel Hak ve Özgürlükler bölümü ile Türk Medeni Yasası'nın 24 ve 25. maddesinde yer alan ve yine özel yasalarla güvence altına alınmış bulunan kişilik haklarına saldırıda bulunulmaması da yasal ve hukuki bir zorunluluktur. Temel ölçüt, kamu yararıdır. Yayın, salt toplumun yararı gözetilerek yapılmış olmalıdır. Toplumun çıkarı dışında hiçbir kişisel çıkar, gerçeklerin yanlış olarak sunulmasına neden olmamalıdır”

Yayınlanmış bulunan “uydurma haber” ve içeriğinde kullanılan üslup, ne gazeteciliğin etik kurallarıyla, ne hukuk kurallarıyla ne de Türk toplumunun değerleriyle bağdaşabilir niteliktedir.

“07.05.2015” tarihinde yayınlanan ve aynı ve benzeri içerikte yayınlanacak müvekkilim Necati Şaşmaz’ın kişilik haklarına saldırı niteliğindeki gerçeğe aykırı her türlü yayın ve yayımlar sebebiyle sorumlular hakkında her türlü yasal hakların kullanacağı kamuoyuna duyurulur.”

PANA FİLM SİNEMA TV. PROD. SAN. VE TİC. A.Ş.

Vekili

Av. Murat İşçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum