6 Yaşında Hatim İndirdi

6 Yaşında Hatim İndirdi
Turgutlu'da özel bir kreşe giden ve bir yıl önce okumaya başladığı Kur'an-ı Kerim'i bitiren 6 yaşındaki Berk Evsal Doğan, öğretmenleri tarafından ödüllendirildi.

Beş yaşında Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenen Berk Evsal Doğan, hatim indirmek için kreşte öğretmenleriyle birlikte çalışmaya başladı. Bir yıl sonunda hatim indirmeyi başaran Berk Evsal Doğan’a, öğretmenleri bilgisayar hediye etti.

Berk Evsal'ın azimli bir çocuk olduğunu söyleyen kreşin yöneticisi Hatice Korkusuz, "Hatim indirmek kolay değil. Büyüklerin başaramadığını 6 yaşında gerçekleştirdi ve bir yıl içinde hatim indirdi. Umarım Berk Evsal başkalarına da örnek olur" dedi.

"Kur'an okumak beni mutlu ediyor ve rahatlatıyor" 

Ödülünü alan Berk Evsal, kreşte günde 5 saat öğretmenleriyle çalıştığını, bu süre zarfında 4 sayfa okuduğunu söyledi.

Kur'an Kerim'i öğrenmenin zor olmadığını ifade eden Berk Evsal, "Kuran okumak beni mutlu ediyor ve rahatlatıyor" diye konuştu.

Baba Selçuk Doğan ise iki çocuğu olduğunu, 10 yaşındaki diğer oğlunun da küçük yaşta hatim indirdiğini kaydetti. 

Çocukları ile gurur duyduğunu ifade eden Doğan, "Oğlumuz, öğretmenlerinin desteğiyle başarılı oldu. Katkılarından olayı öğretmenlerine teşekkür ederiz. Okuma yazmayı da okula gitmeden önce ağabeyinin yanında öğrendi. Kuran'ı Kerim'i de çok güzel okuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum